Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ» ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΙΝ του Μιχάλη Ραμπίδη


«ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ».  Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βλέπει την ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη;  Η επίσημη συζήτηση στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στο Ταλίν της Εσθονίας (15/9/2017), όπου απαίτησαν την παύση δίωξης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ πως λέγεται;
Η εμμονή των αχυρανθρώπων των Βρυξελλών και του ίδιου του Γιούρογκρουπ, που ξεκάθαρα και χωρίς προσχήματα, λειτουργούν ως «συνήγοροι υπεράσπισης» μαζί με τους ντόπιους πρόθυμους, για την απαλλαγή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, φανερώνει την αγωνία τους να κρύψουν αλήθειες. Απαιτούν  να μην αποκαλυφθεί η σκοπιμότητα των ενεργειών ΓΑΠ-Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις «διορθώσεις» των ελλειμμάτων, που διευκόλυναν (τη διάσωση των ΓαλλοΓερμανικών τραπεζών) την είσοδο των δανειστών στην Ελλάδα, από κοινού με την προσυμφωνημένη προέλαση του ΔΝΤ μετά τις προσυνεννοήσεις ΓΑΠ-Στρος Καν. Οι «συνήγοροι υπεράσπισης», συμπεριφέρονται υπερπροστατευτικά (ως παράδειγμα) στον εκτελεστικό  βραχίονα της υπάκουης κυβέρνησης ΓΑΠ  αφορίζουν το ενδεχόμενο δικαίωσης του Κώστα Καραμανλή και επιθυμούν διακαώς να κλείσει η διερεύνηση των οικονομικών δεδομένων πριν το 2009. Όποιος κάτι τολμά ν’ αποκαλύψει (Στρος Καν) τον «στέλνουν» κακήν κακώς ….
Η δημοσιονομική εκτροπή και το 2009 δεν αμφισβητείται, ούτε όμως και ο τρόπος που προήλθε αυτή, από  τη στημένη παγίδα Σημίτη στην επόμενη κυβέρνηση, είτε του ΓΑΠ (του παρέδωσε το «δαχτυλίδι» του ΠΑΣΟΚ και λάκισε αρνούμενος την εκλογική αναμέτρηση του 2004) είτε του προελαύνοντος Κώστα Καραμανλή, αδιαφορώντας για το ποιος θα τον διαδεχθεί, αφού «αγαπούσε» το ίδιο και τους δυο. Οι πάντες γνωρίζουν τις υπερφορτωμένες δανειακές υποχρεώσεις με αποπληρωμή αμέσως μετά το 2004.
                                        ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΓΑΠ - Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Το έλλειμμα το 2009 από 6% πήγε στο 8%. Τον Απρίλιο του 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκτίμησε το έλλειμμα στο 13,6% ώσπου στρογγυλοκάθισαν το τελικό στο βολικό για τα «αρπακτικά» 15,4%!  Για να το πετύχει αυτό (πέρα από τα υπερβολικά μεταφερόμενα ελλείμματα) η κυβέρνηση ΓΑΠ το τελευταίο τρίμηνο 2009 συμπεριέλαβε μελλοντικές δαπάνες, όπως χρέη στα Νοσοκομεία 1δις € & στις αμυντικές δαπάνες άλλο 1 δις €.  Εξόφλησε χρέη Νοσοκομείων 1,2 δις € αύξησε κατά 0,7 δις € τις δαπάνες για εξοπλιστικά και 0,2 δις € το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσε την πρώτη δόση του επιδόματος 1,5 δις € μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη ΕΤΑΚ 0,6 δις € κατάργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους 2,2 δις € τους οποίους επανέφερε αργότερα, αύξησε οδοιπορικά-λειτουργικά-δαπάνες-προμήθειες δημοσίου κατά 0,7 δις € συγκριτικά με το πρώτο 9μηνο του 2009 και επιπλέον είχε στέρηση εσόδων κοντά στα 2 δις € κ.α. για να φτάσει την επιπλέον διαφορά στα 10 δις €! Ο ΓΑΠ (μαζί με τον  Υπ. Οικ.) δημιούργησε τον μύθο των «Greek Statistics”και άνοιξε τον δρόμο για τα μνημόνια, την επιτροπεία, την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, ο Αντρέας Γεωργίου ήταν απλά το εκτελεστικό όργανο, που θέλουν τη σιωπή του.  Όμως η κυβέρνηση ΓΑΠ εξελέγη το φθινόπωρο 2009 με ένα πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό της εφαρμογής των μνημονίων, που το εφάρμοσε μάλιστα και οκτώ μήνες αργότερα, χωρίς να έχει την εντολή από τον ελληνικό λαό, αφού ακόμα ηχούσε στ’ αυτιά του η ρήση: «λεφτά υπάρχουν».
                               ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ  ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ-ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Έριξαν τόνους  λάσπης και λοιδόρησαν τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και τον ίδιο, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Υπουργός των Παπαδήμα-Σαμαρά, καθώς και ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άνοιξαν το στόμα τους, δεν είπαν και δεν λένε λέξη. Δεν υπερασπίστηκαν την ίδια την Υπουργική τους θητεία στις κυβερνήσεις της ΝΔ πριν το 2009! Για άλλα θέματα (σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά) το κόμμα του Κυριάκου ζητάει εξεταστικές επιτροπές, για την αξιοπιστία της ΝΔ και την αξιοπρέπεια των κορυφαίων στελεχών της σιωπά!
                                        ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το δεύτερο κορυφαίο όργανο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ  λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης του Γεωργίου, παραβλέποντας  προκλητικά και εξόφθαλμα τα προσχήματα. Η «μικρή Ολλανδέζα» έβαλε ως θέμα την παύση της δίωξης Γεωργίου στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στο Ταλίν, επικαλούμενος την ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ο «φίλος» μας  Μοσκοβισί  προειδοποίησε απειλητικά ότι θα χάσουμε την εμπιστοσύνη των δανειστών. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι προαπαιτούμενο για την δανειοδότησή μας,  για την αξιολόγηση και για τις επενδύσεις, μπορεί να είναι η νομιμοποίηση  παρανομιών! Η κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου πραξικοπηματικά από το Γιούρογκρουπ και οι στυγνοί εκβιασμοί των Ελλήνων δεν έχουν όρια! Που ακόμα μπορούν να φτάσουν οι «εταίροι» μας ……  Στο μεταξύ (όπως μας ενημερώνει ο Μ. Ιγνατίου) ο κ Γεωργίου απολαμβάνει το «δράμα» του στην έπαυλή του στην Ουάσιγκτον!
Υ.Γ.1  Προς τι οι απειλές και οι εκβιασμοί αν πιστεύουν στις ακέραιες « αριθμητικές πράξεις» του Γεωργίου;
Υ.Γ.2  Η ΕΕ σέβεται τις αρχές δικαίου και άρα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης; Αν όχι  με πιο δικαίωμα               κουνάει το δάχτυλο στον κάθε Ερντογάν;
Υ.Γ.3  Εσείς οι λαλίστατοι κατά τα άλλα αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης που κρύβεστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου