Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΥΨΙΛΟΚΑΜΙΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του Μιχάλη Ραμπίδη


             
Από φέτος η Πτολεμαΐδα μας  και κάθε χρόνο ελπίζουμε, πραγματοποιεί 10ήμερο πολυθεματικό Φεστιβάλ «Η πόλη γιορτάΖΕΙ» από 24 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Περιλαμβάνει περισσότερες από 60 εκδηλώσεις για το Θέατρο, τη Μουσική, τον Κινηματογράφο, τη Λογοτεχνία και τα Εικαστικά, με πάρα πολλούς (150) καλλιτέχνες!      «Η πόλη ΜΑΣ  γιορτάΖΕΙ»
Ο νεοσυσταθείς πολιτιστικός σύλλογος «Υψικάμινος» με την επιτυχημένη ονοματολογία, φωτογραφίζει  το παρελθόν και το παρών της Πτολεμαΐδας, επιχειρώντας παράλληλα να την καταστήσει κεντρικό θέμα ενός πάζλ τέχνης, πολιτισμού και μάθησης και να την οδηγήσει στο μέλλον.
Πολλές φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειες έγιναν κατά το παρελθόν, συλλογικά ή μεμονωμένα. Αξιολογώ κορυφαία σε μέγεθος το ανοιξιάτικο Φεστιβάλ του «Υψικάμινου» και θέλω υπέρ-φιλόδοξα να το συνδέσω με τις άκρως επιτυχημένες γιορτές του καρναβαλιού της Κοζάνης, ως προς την συμμετοχή του κοινού-αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό, από τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές μέχρι τους υπερήλικες κωμωδούς, συνεχιστές της παράδοσης. 
Η ενεργός συμμετοχή των Πτολεμαϊδιωτών στα δρώμενα μαζί με την καθολική παρουσία του κόσμου της ευρύτερης περιοχής στις εκδηλώσεις, μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία και το μέλλον του Φεστιβάλ.
Συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα μαθαίνω, αποκτώ κουλτούρα. Οι  τοπικοί καλλιτέχνες  παρουσιάζουν τη δουλειά τους και δουλεύοντας πλάι-πλάι με καταξιωμένους συναδέλφους τους διδάσκονται, αποκτούν πρότυπα και γίνονται δημιουργοί. Μέσα από τις ιδέες και τις τέχνες έχουμε τη δυνατότητα να δούμε επικαιροποιημένη την παράδοσή μας και να αντιληφθούμε το ρόλο της στη διαμόρφωση του δικού μας σήμερα.
Αυτή η προσπάθεια δεν έχει ιδιοκτήτη, στηρίζεται από την Περιφέρεια Δ/Μ από το Δήμο Πτολ/δας, από όλους τους φορείς και ανήκει στο λαό της πόλης και της περιοχής.
Με τις ελλείψεις του πρωτάρη, με τις καλοπροαίρετες κριτικές μας και κυρίως με την καθολική συμμετοχή μας, θα το βελτιώνουμε και κάθε χρόνο αναβαθμισμένο θα γίνεται ελκυστικότερο σε καλλιτέχνες και κοινό. Ο καθένας μας και όλοι μαζί, οφείλουμε μια ανοιχτή αγκαλιά στο δικό μας Φεστιβάλ «Η πόλη γιορτάΖΕΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου