Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Δολοφονία στην Κοζάνη: Σκότωσε τον γιο της και τον έψαχνε στη Νικολούλη

Δολοφονία στην Κοζάνη: Σκότωσε τον γιο της και τον έψαχνε στη ΝικολούληΗ μάνα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου, είναι οι δράστες τις άγριας δολοφονίας του, που είχε συμβεί πριν από πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το σατανικό ζευγάρι, 49 ετών εκείνη, 42 ετών ο πατριός, είχε πάρει δάνεια στο όνομα του νεαρού ύψους 250.000 ευρώ, κάποια από αυτά μάλιστα με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου.
Συνελήφθησαν το πρωί σε διαμέρισμα της Ελευσίνας, όπου είχαν μετακομίσει μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον κυνηγούσαν οι τράπεζες. Η εξαφάνιση δηλώθηκε από τους ίδιους τους δράστες στις 18 Φεβρουαρίου 2011, με την «μητέρα», κάποιους μήνες αργότερα, να κάνει έκκληση μέσα από την εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, για να βρεθεί το παιδί της. Το πτώμα του βρέθηκε μετά από 7 μήνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, από έναν κυνηγό, θαμμένο σε κτήμα του πατριού. Η σορός ήταν μισοφαγωμένη από σκυλιά και αγρίμια, με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου.
Τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας είχαν διαβιβαστεί στον Ανακριτή Κοζάνης. Επιβαρυντικά στοιχεία για το ζευγάρι, ήταν το γεγονός ότι η σορός του άτυχου 23χρονου βρέθηκε σε χωράφι του πατριού, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει ότι κατείχε παρότι είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς, όπως και το γεγονός ότι ο πατριός είχε υπογράψει αιτήσεις χορήγησης δανείων στο όνομα του Κωστή Πολύζου χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όπως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση.

Οι υποψίες από την αρχή

Εξίσου σημαντικές ήταν οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει την «μάνα» του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει με... ατμοκαθαριστή το σπίτι! Ο πατριός πούλησε άμεσα το αυτοκινητό του, με το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τη σορό του 23χρονου στο χωράφι όπου το έθαψε, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Παράλληλα έφυγαν από την Σιάτιστα μαζί με τον 13χρονο γιο τους, και μετακόμισαν στην Ελευσίνα, μη μπορώντας να αντέξουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους. Ο πατριός εργαζόταν στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ εκείνη ήταν άνεργη. Μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αθηνών, ο οποίος θα αποφασίσει για την μεταγωγή τους στον Ανακριτή Κοζάνης.
Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή Πολύζου, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Α. Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο. Η μικρή τοπική κοινωνία της Σιάτιστας το θεωρούσαν δεδομένο και όπως φαίνεται δεν διαψεύστηκαν.

Τι έλεγε η «μάνα»

Ο Κωστής φέρεται να εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 23:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου που βρισκόταν απέναντι από το δικό του. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι, την καληνύχτισε και πήγε να ξεκουραστεί.
Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 13χρονος σήμερα ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.
Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από... μισή ώρα. Δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.
Κατά τις 03:00 τα ξημερώματα, η μητέρα του, υποστήριξε ότι κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο. Της είπε ότι ο Κωστής δεν ξαναπήγε στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 03:40 τα ξημερώματα. Οι συγγενείς του πατριού που έμεναν στον επάνω όροφο είπαν ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 11:30. Κανείς όμως δεν τον είχε δει να βγαίνει, κανείς δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, αφού όπως φαίνεται μέσα στο σπίτι του εξελίχθηκε ο καυγάς και η δολοφονίας του.

Ο κυνηγός και τα σκυλιά

Περίπου επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.
Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του.
Η ταφή έγινε σε κατηφορικό έδαφος. Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπήρχαν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επέτρεπαν την οπτική επαφή με το χώρο. Οι βροχές και τα αγρίμια είχαν ξεθάψει τη σορό, και τα σκυλιά του κυνηγού την εντόπισαν.
Η έρευνα έφερε στο φως λεπτομέρειες που θα πρέπει να επανεξεταστούν εξονυχιστικά από τις αρμόδιες αρχές.
Ο άτυχος 23χρονος είχε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει για λογαριασμό της οικογένειας του. Οι τράπεζες πίεζαν ασφυκτικά για την πληρωμή των δόσεων. Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τον δανειολήπτη, ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο που όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν καμία σχέση.

Πηγή: www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου