Σύμμαχος του κ Φίλη η γνωστή κ Μαρία Ρεπούση που ερμηνεύει κατά το δοκούν τον Μπρεχτ και θέλει να έχει την αποκλειστικότητα της επιστημονικής γνώσης (όλοι οι άλλοι λανθάνουν) επί του θέματος.
Όμως με θεσπισμένα νομικά κριτήρια και ιστορικά ντοκουμέντα η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS) που θεωρείται διεθνώς ως ο πλέον έγκυρος οργανισμός που ασχολείται με θέματα γενοκτονιών σε όλο τον κόσμο, αποφασίζει ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίων των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας μεταξύ των ετών 1914 &1923 συνιστά γενοκτονία εναντίων Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Ελλήνων της Ανατολίας. Αποφασίζει επίσης να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας, να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίων αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγνώμη και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση!
Η γενοκτονία των Ποντίων ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας συστηματικά, με μεθόδους όπως ξεριζωμός, εξάντληση στις κακουχίες, βασανιστήρια, πείνα, δίψα και στρατόπεδα θανάτου.
Δυστυχώς την περίοδο εκείνη επείσθη και ο πατερούλης Λένιν ότι ο Κεμάλ διεξήγαγε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και θεωρούσε τους Έλληνες ιμπεριαλιστές (Λευκή στρατιά στην Ουκρανία, δυο φορές άρνηση αναγνώρισης του νεοσύστατου κράτους του από Βασιλέα και Βενιζέλο) και εξόπλιζε τους Νεότουρκους. Ήθελε με το μέρος του ο Λένιν τους Κοζάκους, Ουζμπέκους, Τουρκμένους, με πληρωμένους Μουφτήδες και Ιμάμηδες που διαλαλούσαν ότι ο κομουνισμός ήταν καλό και ταυτόσημο με το Ισλάμ. Πολιτική που σήμερα βρίσκει μπροστά της και πληρώνει η (ορθόδοξη) Ρωσία.
Αμερικανική Ασφαλιστική Εταιρία ύστερα από δικαστικούς αγώνες με τον Αρμένιο δικηγόρο Βαρτκές Γεγκιαγάν αποζημιώνει οικιοθελώς και 1000 περίπου Κωνσταντινουπολίτες, Ποντίους, Μικρασιάτες , Θρακιώτες, που ήταν ασφαλισμένοι πριν το 1915 ως θύματα γενοκτονίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος δεσμεύτηκε ότι η αποζημίωση της Αρχιεπισκοπής 1εκ δολ. θα αξιοποιηθεί με την δημιουργία έδρας Μικρασιατικών & Ποντιακών σπουδών, στη Θεολογική σχολή της Βοστώνης στην Μασαχουσέτη, για να γνωρίζουν οι Αμερικανοί πολίτες την μακρόχρονη παρουσία και ιστορία των Ελλήνων που ζούσαν στην Μ. Ασία. Πέρα από τις υλικές αποζημιώσεις, μεγίστη σημασία έχει σε ηθικό επίπεδο η αναγνώριση της γενοκτονίας, που δίνει μια ακόμα ηχηρή απάντηση, σε όλους όσους εντός και εκτός Ελλάδας, αμφισβητούν την τέλεση της γενοκτονίας.
Τον περασμένο Ιούνιο ο τότε Υπ. Παιδείας Αριστ. Μπαλτάς ανεξήγητα αφαίρεσε από την ύλη της Γ΄ Λυκείου το κεφάλαιο που πραγματεύεται την περίοδο του Παρευξείνιου Ελληνισμού, κατά τον 19ο & 20 αιώνα, όπου αναφέρονται τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Χθες ο σημερινός Υπ. Παιδείας αμφισβητεί ευθέως την Γενοκτονία των Ποντίων. Σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας που προγραμματίζει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, μήπως κληθεί να καταθέσει στεφάνι (μετά τους ΓΑΠ και Κώστα Καραμανλή) στο μνημείο του Κεμάλ;
Το δίχως άλλο η παιδεία θέλει ανθρώπους με μόρφωση, καλλιέργεια, αίσθημα ευθύνης, συνείδηση και η πολιτική επιπλέον ανθρώπους με τόλμη, ανδρεία, αγάπη για την πατρίδα και εθνική συνείδηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου