Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ με την ΣΦΗΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ στην Ιταλία! Δείτε πως θα προστατευτείτε!

sfikaΣυναγερμός στην Ιταλία με τη σφήκα φονιά! Τα πρώτα θύματα είναι γεγονός! Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε….
Nigrithorax, αυτό είναι το λατινικό όνομα της velutina Vespa, πιο γνωστό ως δολοφόνο σφήκα. Είναι ένα είδος σφήκας, που προέρχεται από την Κίνα, το μέγεθος της είναι λίγο μικρότερο από αυτό των κηφήνων και έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα. Η διαφορά στα έντομα αυτά είναι, ότι δείχνουν περίσσια επιθετικότητα προς τους ανθρώπους.


Στη Γαλλία, αυτό το έντομο έχει ήδη εισχωρήσει και έχουν αναφερθεί 6 νεκροί έως σήμερα. Οι άνθρωποι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στην περίπτωση που τσιμπηθούν από το συγκεκριμένο έντομο είναι εκείνοι οι οποίοι κατά το παρελθόν τους, έχουν διαγνωστεί με αλλεργικό σοκ σε αντίστοιχα τσιμπήματα από έντομα.

Το έντομο αυτό έχει έφτασε τώρα και στην Ιταλία. Προς το παρόν παραμένει περιορισμένο στις περιοχές της Λιγουρίας και Πιεμόντε. Πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, διότι σε αντίθεση με άλλα έντομα δημιουργεί τις φωλιές του μεταξύ διαφόρων ζιζανίων ή ακόμα και σε επίπεδο του εδάφους.
Για την αποφυγή της αναπαραγωγής τους και την προσβολή σε άλλες περιοχές, από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, σε συνεργασία με την Cra Api Μπολόνια, έχει αναπτυχθεί κάποιο ραντάρ για την ανίχνευση του, που ωστόσο είναι ακόμα σε σε πειραματικό στάδιο.

Σε περίπτωση τσιμπήματος οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε είναι το ψήσιμο,ο πάγος, το ξύδι ή λεμόνι. Προφανώς, στην περίπτωση των ειδικών αλλεργιών ή αναπνευστικών προβλημάτων, ως αποτέλεσμα του τσιμπήματος πηγαίνετε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εφημερεύοντος νοσοκομείου για μεγαλύτερη ασφάλεια.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου