Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΑ είναι τα 7 επιδόματα του ΟΑΕΔ που δικαιούστε και ΔΕΝ τα γνωρίζετε!!! (φωτο)

oaedAυτά τα επτά επιδόματα λίγοι τα γνωρίζουν. Μιλάμε για κάποιες παροχές του ΟΑΕΔ που δικαιούνται άνεργοι.
Ταυτόχρονα οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις ετοιμάζουν δύο νέα βοηθήματα που αφορούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα (ένδεια) και τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια (μειονεκτικές περιοχές).
Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.
Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση. Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο). Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Οσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ.
Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.
anergoi
Οικογενειακό επίδομα για όλους: Ο ΟΑΕΔ προσφέρει οικογενειακό επίδομα ακόμα και σε εργαζομένους των οποίων η κλαδική σύμβαση δεν το προβλέπει. Πρόκειται για το ΔΛΟΕΜ, το οποίο δίνει 98 ευρώ για ένα παιδί, 295 για δύο παιδιά και περίπου 700 ευρώ για τρία παιδιά. Χορηγείται εφάπαξ. Παροχή λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Πληρωμή μισθών που αντιστοιχούν σε τρία μηνιάτικα.
Απευθύνεται σε εργαζομένους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων οι εταιρίες βρίσκονται σε πτώχευση ή εκκαθάριση. Η συγκεκριμένη παροχή, ιστορικά, βρήκε μεγάλη εφαρμογή στην περίπτωση της Πειραϊκής Πατραϊκής.
Επίδομα σε νέους 20-29 ετών: Οι απόφοιτοι λυκείου, πανεπιστημίου και ΤΕΙ, εφόσον παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 73,37 ευρώ. Χορηγείται για πέντε μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι εκπλήρωσαν μόλις τη στρατιωτική θητεία τους.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου