Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Εμάς θα μας έκλειναν φυλακή γι’αυτό!

Η τράπεζα HSBC πιάστηκε στα πράσα να βοηθάει κάποιους απ΄τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου να φοροδιαφεύγουν! Αν εμείς κάναμε κάτι τέτοιο θα μας έκλειναν με τη μία στη φυλακή, αλλά οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αυτούς τους πανίσχυρους ανθρώπους λες και είναι υπεράνω νόμων. Ας τους αποδείξουμε πως δεν είναι.

Οι κυβερνήσεις μας χάνουν πάνω από 3 τρις δολάρια το χρόνο απ’τη φοροδιαφυγή των πλουσίων – αρκετά για να εξαλειφθεί η παγκόσμια φτώχια! Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαρροή τραπεζικών αρχείων στην ιστορία – αν δεν την αδράξουμε τώρα για να ζητήσουμε να ασκηθούν διώξεις, μπορεί και να μην μας ξαναδοθεί ποτέ τέτοια ευκαιρία.

Ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Όσμπορν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο κι η εισαγγελέας Λορέτα Λιντς πρόσφατα προτάθηκε για Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται και οι δύο με τα μάτια της κοινής γνώμης στραμμένα πάνω τους, γι’αυτό αν τους παραδώσουμε 1 εκατ. φωνές διαμαρτυρίας (με διαφημίσεις στον τύπο και με τη βοήθεια νομοθετών που στηρίζουν την εκστρατεία μας), μπορούμε να τους κάνουμε να ανοίξουν έρευνες, να ασκήσουν διώξεις και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην ελίτ της φοροδιαφυγής: καμία ασυλία για τους πλούσιους!
 
avaaz.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου