Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Εκνευρισμός Ελλήνων για Βουλγάρους: Η μισή βόρεια Ελλάδα μιλάει βουλγαρικά;

(κλικ στη φώτο για μεγέθυνση)
 Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύουν έναν χάρτη που σχεδιάσθηκε από Ινστιτούτο της Σόφιας- Βουλγαρία, σύμφωνα με τον οποίο,  σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, μιλούν βουλγαρικά.

Για την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, αυτός ο χάρτης θεωρείται ως πρόκληση, ειδικά διότι προέρχεται από τους επίσημους βουλγαρικούς θεσμούς.
Ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων έχει σχεδιασθεί από ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και καλύπτει «τις περιοχές που ομιλείται η βουλγαρική γλώσσα» και περιλαμβάνει  ηχογραφημένες ομιλίες και  επιμέρους ατομικές περιγραφές.
Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το ‘πλας Ίνφο’.
echedoros-a.gr

2 σχόλια:

  1. δεν φταινε αυτοι αλλα εμεις που δωσαμε θαρρος στους βρωμμυλους ,και αποκτησαν θρασος ας τους διωξουμε ολους τους κατσαπλιαδες των βαλκανιων απ' την χωρα μας αντε στο διαολο να πανε ,που ψωμοχορτασανε ,και ενω κατεχουν εδαφη μας θελουν και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατί απορούμε; Μόλις πριν μερικές ημέρες ο υπάλληλος του ράδιο ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Κραουνάκης, διαπρεπής και αθυρόστομος μουζίκος, δεν ισχυρίστηκε όλα τα παραπάνω σε τηλεοπτική συνέντευξη του σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι; Πάλι καλά που μας κατονόμασε όλους από τη Λαμία και πάνω αποκλειστικά Βουλγαρόφωνους (γρι Ελληνικά) και όχι Σκοπιανομακεδόφωνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή