Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Απεργία τέλος, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Απόφαση για διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων έλαβε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Κάλεσμα σε ΓΣΕΕ και φορείς για αντίσταση. Αποκαθίσταται το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ
 
Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σημειώνοντας όμως ότι "ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων".
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και απευθύνει, με την ανακοίνωσή της, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας:
"Να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης".
Εν τω μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου