Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου: Προχωράει με μικρές βελτιώσεις το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα, συζητήθηκαν στην απογευματινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά όλα τα εκκρεμούντα θέματα που αφορούν στα προαπαιτούμενα και ειδικότερα όσα σχετίζονται με τη «μικρή ΔΕΗ» (άγονος διαγωνισμός κλπ) την καθιέρωση ανταποδοτικού τέλους για τις περιοχές που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και τη μεταφορά εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Έθεσε επίσης το θέμα των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.
Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.
Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».
Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου