Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Είμαστε κράτος χαβαλέ με... απόδειξη

Διαβάστε ένα άρθρο γιατί το αλαλούμ με τις αποδείξεις αποδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα του όλου φορολογικού συστήματος
Τώρα θα πείτε ότι γκρινιάζω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Επιτέλους είναι τόσο -μα τόσο- δύσκολο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ώστε να μπορεί να γνωρίζει ο πολίτης τι θα πληρώσει για τα επόμενα 5 χρόνια, βάση των μισθών του και των εξόδων του;
Τελικά στην Ελλάδα αυτό το επίτευγμα φαίνεται ότι είναι ακατόρθωτο. Οπότε δεν θα εστιάσω σε αυτό, αλλά δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με το θέμα των αποδείξεων.
Δευτέρα - Πέμπτη, οι διαρροές από το υπουργείο οικονομικών λένε, ότι δεν θα μετρούν οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ και των πρατηρίων καυσίμων. Τρίτη - Παρασκευή, ότι θα προσμετρηθούν για φορολογική έκπτωση, αλλά κατά 50% και Τετάρτη – Σάββατο, ότι τελικά θα υπολογίζεται το σύνολο των δαπανών...
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Δεν φτάνει που ο κάθε πολίτης ανέλαβε να καλύψει την ανυπαρξία του κράτους, στο θέμα του έλεγχου για το αν οι ιδιώτες εκδίδουν ή όχι αποδείξεις και διαθέτοντας προσωπικό χρόνο και χώρο, συγκεντρώνει αποδείξεις σε μπαούλα και ντουλάπες και οι πιο ηλικιωμένοι ζητούν από τα παιδιά τους να τους κάνουν τις προσθαφαιρέσεις ή πληρώνουν λογιστή, τώρα έρχεται και η τιμωρία του, για τις υπηρεσίες προς το κράτος.
Διότι, μόνο ως τιμωρία μπορεί να εκληφθεί έστω και η σκέψη κάποιου ή κάποιων από το υπουργείο οικονομικών, να μην προσμετρούνται στα φορολογικά έξοδα, οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων.
Άλλωστε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μετά τις περικοπές στους μισθούς , ή οι άνεργοι με τα επιδόματα και τα χαρτζιλίκια των συνταξιούχων γονιών τους, μόνο στα σούπερ μάρκετ πάνε για τα ψώνια και στα βενζινάδικα για τις απαραίτητες μετακινήσεις.
Οι κύριοι ιθύνοντες της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να σταματήσουν, να ψάχνουν πώς θα αυξήσουν τη φορολογία, χωρίς να παραδεχτούν ότι πρόκειται για νέα μέτρα.
Άλλωστε πλέον, πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει καταλάβει ότι την οποία ζημιά θα την πληρώσουν οι ίδιοι και σίγουρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καλό θα ήταν τουλάχιστον να τους λένε και την αλήθεια και να αφήσουν τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα φορολογικής αφαίμαξης.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου