Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Υπογράφηκε η σύμβαση για την τηλεθέρμανση Φλώρινας

Τη σύμβαση για το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας και της ομάδας κατασκευής.
 
«Στο εξής θα γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός για την έναρξη των εργασιών. Αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, η ανάδοχος εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή τις επόμενες μέρες», σχολίασε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
 
Σημειώνεται ότι τα οφέλη από τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα θα είναι μεγάλα καθώς το οικονομικό όφελος των κατοίκων θα «αγγίξει» το 60%, ενώ θα μειωθούν τα ποσοστά της ρύπανσης που καταγράφονται σήμερα.
 
Το έργο, συνολικής δαπάνης περίπου 86 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2015. Θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ από το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς και κατά 35% από εθνικούς πόρους, ενώ θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ).
 
Με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη μεταφορά και διανομή θερμικής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας.
 
Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Φλώρινα καθώς ο χειμώνας στην περιοχή είναι ιδιαίτερα βαρύς, με τη θερμοκρασία να πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Με την τηλεθέρμανση η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης θα σημειώσει μείωση κατά 30% με 40% στο κόστος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου