Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η αρχαία μονάδα μέτρησης, τρίπους

Διαβάστε πως μας δουλεύουν. Όλοι ξέρουμε ότι ως μονάδα μέτρησης του μήκους έχουμε το μέτρο. Πιο κάτω γράφω τι λέει η εγκυκλοπαίδεια για το μετρό....

Ο ορισμός του μέτρου έγινε στη Γαλλία το 1791 από την Ακαδημία των Επιστημών (Académie des sciences), ως ίσο με ένα προς δέκα εκατομμύρια φορές την απόσταση από τον ισημερινό έως το βόρειο πόλο, του μεσημβρινού της Γης που διασχίζει το Παρίσι.

Υιοθετήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση το 1795, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.Με άλλα λόγια το βρήκαν μάλλον οι Γάλλοι το 1791. Δείτε όμως από που το πήραν. Δεν το λένε όμως αυτό.

Αρχαία Ελληνική μονάδα μέτρησης που άλλοι ονομάζουν Φειδώνιο πόδι ενώ άλλοι Κρήτο - Αιγινήτιο πόδι ή Δρούσιο πόδι είχε μήκος ακριβώς ένα τρίτο του μέτρου. Έτσι η αρχαία μονάδα μέτρησης τρίπους ή βήμα είχε μήκος 1 μέτρο και αποτελούνταν από 48 δακτύλους.

-Το πλάτος του Παρθενώνα είναι ένα δευτερόλεπτο της μοίρας της γήινης περιφέρειας. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να πολλαπλασιάσει κανείς με 60(δεύτερα) χ 60(λεπτά) χ 90(μοίρες), να βρεις το μέσο γήινο τεταρτημόριο της περιφέρειας της Γης και διαιρώντας με 10.000.000 να ορίσει το μέτρο.
Επομένως Ελληνικό είναι το μέτρο και το βγάλανε ως εφεύρεση το 1791.

[Πηγή]  
e-rodios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου