Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σκόπια: «Καυτό ράπισμα Πούτιν σε Ελλάδα για «Μακεδονία»

Καυτό ράπισμα έδωσε στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Βόρεια Κύπρο» και φιλία με την Τουρκία, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε  στην Μόσχα, και δυσανασχέτησε τον ελληνικό λαό, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, ΝετΠρες, σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

 
Ως «βόμβες» παρουσιάστηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης
 τα μηνύματα του Ρώσου προέδρου στην αναφορά του περί «Μακεδονίας» και  Τουρκίας. Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν την αναφορά αυτή ως «καυτό ράπισμα κατά της Ελλάδας».
Το πρώτο χαστούκι για την Ελλάδα από τον Πούτιν ήταν οι απόψεις του σχετικά με το πρόβλημα της Κύπρου, που τόνισε τη ρωσο – τουρκική φιλία. Η αμφιλεγόμενη ομιλία του με αναφορά για Βόρεια Κύπρο και Δημοκρατία της Νότιας Κύπρου, προκάλεσε δυσαρέσκεια στους ελληνικούς κύκλους.
«Το δεύτερο χαστούκι ήταν η χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας μας, ως ‘Μακεδονία’, στην αναφορά του για αγωγό μέσα από την Τουρκία και με  έναν τερματικό σταθμό στα σύνορα με Ελλάδα που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι τη ‘Μακεδονία’, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, προκαλώντας αντιδράσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

1 σχόλιο:

  1. και επειδη το ειπε ο τρομπας ο πουτιν [σιγουρα να κανει καζουρα] σημαινει οτι ειναι και αληθεια; τοτε ολοι οι κατσαπλιαδες οι ρωσοι να ξεκουμπιστουν και να πανε σκοπια και τουρκια ,η καλυτερα να παρουν ολους αυτους στις στεπες απο κει που ηρθαν ως νομαδες ,γιατι τα χωματα που κατεχουν παρανομα ειναι ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή