Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ: Υποχρεωτική η διανυκτέρευση και διημέρευση των βενζινάδικων

venz-thumb-large

Και βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

Η διανυκτέρευση των πρατηρίων υγρών καυσίμων, εκ περιτροπής, είναι υποχρεωτική όπως και η εκ περιτροπής διημέρευση τις Κυριακές και τις Αργίες και οι πρατηριούχοι υποχρεώνονται να τοποθετούν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα των υποχρεωτικών εκ περιτροπής διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων.
Τα παραπάνω τονίζονται σε σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη αναφορικά με τη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Κοζάνης για τους μήνες Οκτώβριο 2014 έως Απρίλιο 2015 (χειμερινής περιόδου), στην οποία τονίζεται μάλιστα ότι: Σε περίπτωση μη τήρησης της εκ περιτροπής υποχρεωτικής νυκτερινής λειτουργίας και της εκ περιτροπής υποχρεωτικής λειτουργίας κατά τις Κυριακές και επίσημες αργίες, επιβάλλεται στους παραβάτες πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
Ειδικότερα με την απόφαση αυτή καθορίζεται το ωράριο πέραν του χρόνου ημερήσιας λειτουργίας (διανυκτερεύσεις) καθώς και των ωρών ημερήσιας λειτουργίας τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων καυσίμων στην Κοζάνη, στην περιοχή της Εορδαίας και στους οδικούς άξονες Κοζάνης- Κρόκου, Κοζάνης- Αιανής, Κοζάνης- Σιάτιστας, Σιάτιστας- Πενταλόφου, Κοζάνης- Πτολεμαΐδας, Κοζάνης- Θεσσαλονίκης, Κοζάνης- Λάρισας για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2014 έως και 30 Απριλίου 2015 (χειμερινής περιόδου) ως εξής;
1. Το Ωράριο λειτουργίας όλων των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, μικτών και αμιγών, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών καυσίμων εντός των σταθμών αυτοκινήτων, είναι ελεύθερο.
2. Διανυκτερεύσεις:
Οι πίνακες διανυκτερεύσεων (έχουν αποσταλεί ήδη στους ενδιαφερόμενους πρατηριούχους) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της αυτής καθορίζουν την εκ περιτροπής λειτουργία των πρατηρίων, κατά τις εργάσιμες ημέρες, υποχρεωτικά, καθώς και τις Κυριακές και αργίες, εντός του χρονικού διαστήματος της νυχτερινής λειτουργίας, το οποίο ορίζεται ως εξής: από 9 μ.μ. έως και 6 π.μ. της επομένης κατά τη χειμερινή περίοδο (1η Οκτωβρίου 2014 έως 30 Απριλίου 2015) και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο (2) ωρών.
3. Διημερεύσεις τις Κυριακές και Αργίες:
Οι πίνακες διημερεύσεων (που έχουν εκδοθεί) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της απόφασης αυτής καθορίζουν την εκ περιτροπής λειτουργία των πρατηρίων, κατά τις Κυριακές και αργίες, εντός το χρονικού διαστήματος το οποίο ορίζεται ως εξής: από 6 π.μ. έω κα 9 μ.μ. κατά τη χειμερινή περίοδο (1η Οκτωβρίου 2014 έως και 30 Απριλίου 2015).
Στην απόφαση του Περιφερειάρχη επισημαίνονται και οι τυπικές υποχρεώσεις των πρατηριούχων, οι οποίοι παρακαλούνται:
- να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο το πρόγραμμα με τις ημέρες και τις ώρες υποχρεωτικών, εκ περιτροπής διανυκτερεύσεων, εργάσιμων, Κυριακών και αργιών και της υποχρεωτικής, εκ περιτροπής, ημερήσιας λειτουργίας Κυριακών και αργιών.
- να δώσουν τηλέφωνα επικοινωνίας στα αντίστοιχα Τμήματα της Τροχαίας ή στην άμεσο δράση (100) σε περίπτωση που θα χρειαστεί να κληθούν.
Στην απόφαση υπογραμμίζεται τέλος ότι: Σε περίπτωση μη τήρησης της εκ περιτροπής υποχρεωτικής νυκτερινής λειτουργίας και της εκ περιτροπής υποχρεωτικής λειτουργίας κατά τις Κυριακές και επίσημες αργίες, με απόφαση  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επιβάλλεται στους παραβάτες πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ (Ν.4062/2012 άρθρο 37 παράγραφος 4).

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου