Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες

Προς τα μέλη της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για τις μέλισσες:

Σας καλούμε να απαγορεύσετε αμέσως τη χρήση νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων μέχρις ότου και εφόσον νέες, ανεξάρτητες έρευνες αποδείξουν ότι είναι ασφαλή. Η κατάρρευση των αποικιών των μελισσών μπορεί να βάλει ολόκληρη την τροφική μας αλυσίδα σε κίνδυνο. Αν δράσετε άμεσα και προσεκτικά τώρα, μπορούμε να σώσουμε τις μέλισσες απ΄την εξαφάνιση.
 
2.641.598 έχουν υπογράψει. Ας φτάσουμε 3.000.000
Δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν αθόρυβα κι ολόκληρη η τροφική μας αλυσίδα κινδυνεύει. Οι μέλισσες δεν παράγουν απλώς μέλι – είναι ένα τεράστιο αλλά ταπεινό εργατικό δυναμικό που επικονιάζει το 75% των φυτών που καλλιεργούμε. Σε πέντε μέρες, οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν τελικά τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν.

Το ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την απαγόρευσή τους – μετά απ’την τεράστια εκστρατεία του Avaaz πέρσι, η ΕΕ απαγόρευσε τα δηλητήρια που σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες ευθύνονται για τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών. Αυτή τη στιγμή, κολοσσιαίες εταιρίες χημικών πιέζουν ασφυκτικά τις Αμερικανικές αρχές για να μην περάσει η απαγόρευση. Αλλά σύμμαχοί μας «εκ των έσω» ισχυρίζονται πως μια δημόσια κατακραυγή θα δώσει στους αρμόδιους την ώθηση για να περάσουν την απαγόρευση. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν! Αν οι ΗΠΑ κάνουν το βήμα, θα δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες του κόσμου.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο
– ​τα μέλη της ειδική​ς​ ομάδα​ς​ του Λευκού Οίκου θα υποβάλουν μεταρρυθμιστικές προτάσεις την Τρίτη. Δεν αφορά μόνο τη σωτηρία των μελισσών, αφορά την επιβίωσή μας. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα τώρα – ας δημιουργήσουμε ένα σμήνος παγκόσμιας αντίδρασης για να απαιτήσουμε απ΄τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα δολοφονικά φυτοφάρμακα, πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες.
https://secure.avaaz.org/el/save_the_bees_us_pet_loc/?bpKSlgb&v=47021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου