Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ohammer J1. Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα παραγωγής με αυτονομία 200 χλμ.

Μία μόνο φόρτιση για 200 χιλιόμετρα. Η Johammer J1, είναι μια μοτοσικλέτα, που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις
Η Johammer J1 , είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα που μπορεί να καλύψει μια απόσταση 200 χλμ. με μία μόνο φόρτιση . Αυτή η δυνατότητα της  J1 είναι αντίστοιχη με αυτή των βενζινοκίνητων μοτό, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρεται για απόδραση το Σαββατοκύριακο
Πάντως, και για να πούμε του στραβού το δίκιο, η J1 δεν θυμίζει ούτε μοτοσικλέτα, ούτε σκούτερ. Η εμφάνισή της είναι μοναδική και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι κλειστού τύπου τροχοί με διαφορετική διάμετρο ο εμπρός από τον πίσω.

  Η Johammer μπορεί να είναι κομψή , τεχνολογικά προηγμένη και υψηλής ενεργειακής απόδοσης , αλλά γρήγορη δεν μπορείς να πεις ότι είναι.  Διαθέτει έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα 11kW ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί το μπράτσο του πίσω άξονα. Η μέγιστη ταχύτητα του J1 περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 99 χλμ/ώρα .

  Η παροχή του φορτίου προέρχεται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου , που αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από την ίδια την Johammer . Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το πακέτο θα διατηρήσει τουλάχιστον το 85 % της χωρητικότητάς του μετά από τέσσερα χρόνια ή 200.000χιλιόμετρα . Οι μπαταρίες επαναφορτίζονται κατά 80 % σε 3,5 ώρες από μια πρίζα 240V, ή σε 80 λετπα με τον προαιρετικό φορτιστή 400v .

  Η  J1.150 , με μικρότερη μπαταρία και αυτονομία 150 χιλιομέτρων θα κοστίζει περί τα  € 23.000 ενώ η  J1.200 με την μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία και την αυτονομία των 200 χλμ. θα τιμάται € 25.000 .

  Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται να δουν την μοτοσικλέτα και να την οδηγήσουν στη βόρεια Αυστρία, μπορούν να απευθυνθούν στην ίδια την εταιρία και να πραγματοποιήσουν αυτή τους την επιθυμία με 290 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη του Bad Leonfelden.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου