Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Συναντήσεις των ιδιοκτητών οικιακών Φ/Β ενημερώνουν και ετοιμάζουν εξώδικα



Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ 36.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΕ ΟΙΚΙΑΚΑ Φ/Β

Ο πρόσφατος Νόμος 4254 δεν αφήνει αδιάφορους τους ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών (Φ/Β) - αντίθετα η πολυπληθής ομάδα ζει τη δικιά της αγωνία και ετοιμάζει την αντεπίθεσή της στις παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης. Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, την Τρίτη 15/4 πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη συναντήσεις μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Φ/Β Στέγης (www.oikopv.gr), όπου μόλις τις τελευταίες τρείς εβδομάδες έχουν εγγραφεί 2000 μέλη. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και συναντήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα εθελοντές ενημερώνουν τον κόσμο πόρτα-πόρτα.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε αποκλειστικά από ιδιοκτήτες οικιακών Φ/Β, όπου το κύριο επάγγελμα τους δεν έχει καμία σχέση με τα Φ/Β. Δεν αποκλείονται εγκαταστάτες και επαγγελματίες παραγωγοί από το να εγγραφούν μέλη, αλλά δεν μπορούν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. και να εκπροσωπούν το Σύλλογο. Με τον περιορισμό αυτό επιδιώκεται να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα ο χαρακτήρας του Συλλόγου και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών Φ/Β Στέγης αποκλειστικά. Η συνεργασία βεβαίως με τους υπόλοιπους συλλόγους Φ/Β είναι επιθυμητή.
Σε αυτές τις πρώτες συναντήσεις δεν προσκλήθηκε κανένας πολιτικός. Ωστόσο στην Αθήνα παραβρέθηκε η Βουλευτής της ΝΔ κ. Τάνια Ιακωβίδου η οποία και υπέστη τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων για την πρόσφατη ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο. Ο Σύλλογος ωστόσο επιδιώκει την ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά λαμβάνει υπόψη του μόνο τις πράξεις τους και όχι τους λόγους τους. Στις συναντήσεις συμμετείχαν και νομικοί όπου έδιναν επεξηγήσεις για τον επικείμενο νομικό αγώνα. Συμπερασματικά:  
-         Αίτημα όλων να δημιουργηθεί ένας ισχυρός σύλλογος από ιδιοκτήτες οικιακών φ/β.
-         Πρόθεση όλων να συμμετέχουν στο νομικό αγώνα.
-         Διάθεση όλων να ενημερώσουν και άλλους ώστε να … ξυπνήσει ο γίγαντας των 36.000 νοικοκυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου