Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σκάνδαλο: Εσβησαν νόμο που απαγορεύει στον Γ.Μπουτάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη!

Οι νόμοι για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι δύο ταχυτήτων: Αυτοί που μας συμφέρουν και αυτοί που δεν μας συμφέρουν. Τους πρώτους τους εμπλουτίζουν και κλείνουν τους πολικούς τους αντιπάλους φυλακή.
Τους δεύτερους τους καταργούν για να προστατέψουν τους φίλους τους.
Σκάνδαλο; Και ποιος θα το κρίνει; Η Δικαιοσύνη ΤΟΥΣ; Τα ΜΜΕ ΤΟΥΣ;
Αρα χωρίς κανένα πρόβλημα διαγράφουν το νόμο που απαγορεύει στον τουρκολάγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν υπάρχει τρόπος να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπήρξε και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου έως τον περασμένο Νοέμβριο και σύμφωνα με σαφείς διατάξεις του Καλλικράτη τυχόν εκλογή του είναι άκυρη αφού δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα ως μέλος ενός τέτοιου ΔΣ. Και αν το έπραττε η υποψηφιότητά του θα ακυρωνόταν από την πρώτη ένσταση στο δικαστήριο.
Συγκεκριμενα, μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.
Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».
Ο Γιάννης Μπουτάρης ορίστηκε πρόεδρος του  Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, και παραιτήθηκε στις 20/11/2013 για να τον αντικαταστήσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Έτσι λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ακύρωσε την συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη και ο Γιάννης Μπουτάρης θα διεκδικήσει κανονικά τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Απλά και καθαρά πράγματα. Και πάνω απ'όλα ... Δημοκρατικά! Εκείνον τον έρημο τον Καλαφάτη τι τον κατεβάζουν αφού θέλουν να υποστηρίξουν Μπουτάρη οι νεοταξίτες;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου