Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

NATO: Εκλέχθηκε o νέος γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

Η στρατιωτική συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού έχει από σήμερα επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg, διαδεχόμενος τον Anders Fogh Rasmussen.

Η απόφαση ελήφθη από τους αντιπροσώπους των 28 χωρών του NATO, την Παρασκευή, σύμφωνα με τη νορβηγική ραδιοτηλεόραση (NRK).

Το πρώτο δημοσίευμα για το διορισμό αυτόν εμφανίστηκε στις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia, όπου ανέφερε ότι η εκλογική διαδικασία επιταχύνθηκε λόγω της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ  Ρωσίας και Ουκρανίας. Το ζήτημα θεωρήθηκε επείγον και δεν έπρεπε να αναβληθεί ο διορισμός.

Προηγουμένως, η σημερινή πρωθυπουργός της Νορβηγία, Erna Solberg  χρησιμοποίησε το ουκρανο-ρωσικό επιχείρημα για να επιταχύνει το διορισμό του νέου επικεφαλής στο NATO.

«Είναι σημαντικό για το NATO, την ΕΕ και τη Δύση γενικότερα, να αποσαφηνίσουν την πολιτική της ασφάλειας των δυτικών μελών της συμμαχίας, όσον αφορά την παρούσα κατάσταση», δήλωσε η Solberg  , την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή της στο εθνικό δίκτυο NRK.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Stoltenberg, ούτε οι εκπρόσωποι του νορβηγικού Εργατικού Κόματος (Arbeiderpartiet), του οποίου είναι επικεφαλής δεν σχολίασαν την πληροφορία αυτή. Τη θέση του Jens Stoltenberg, στο εργατικό κόμμα, ενδέχεται να αναλάβει ο Jonas Gahr Store.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου