Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Ουρές ταλαιπωρίας και ένταση στα δημόσια νοσοκομεία

Ουρές ταλαιπωρίας και ένταση στα δημόσια νοσοκομεία Γολγοθάς η εφημερία για υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς – Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
Ατελείωτες ουρές ασθενών που περιμένουν να εξεταστούν, ράντζα στους διαδρόμους με τους συνοδούς να κρατούν τους ορούς των νοσηλευομένων, απελπισμένο κόσμο που επιτίθεται στο νοσηλευτικό προσωπικό πάνω στην αγανάκτησή του για τη μεγάλη αναμονή, είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του newsbomb.gr σε μια βραδιά εφημερίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αττικής, του Ευαγγελισμού.
Πρόκειται για εικόνες που δείχνουν την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, εξαιτίας και της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, με τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, το λουκέτο σε μικρά νοσοκομεία και εσχάτως στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, με τις ελλείψεις προσωπικού που δεν καλύπτονται.
Οι πολλές ώρες αναμονής για τους ασθενείς συχνά τους κάνουν να επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές, ξεσπώντας την οργή τους για τις συνθήκες που βιώνουν, για τις οποίες όμως άλλοι ευθύνονται. Η κάμερα του newsbomb.gr κατέγραψε ένα τέτοιο περιστατικό, με ένα πλήθος ασθενών γύρω από ένα γιατρό, να διαμαρτύρεται για τη σειρά και το πότε θα εξεταστούν.
Σε άλλο ενδεικτικό της κατάστασης στιγμιότυπο, ένας συνοδός ασθενούς που βρίσκεται σε ράντζο σε διάδρομο, «κάνει» ο ίδιος το στήριγμα για τον ορό.
ev3
Το σωματείο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις - την Τετάρτη 5 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του νοσοκομείου. Καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την «εγκληματική έλλειψη προσωπικού και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που μαζί με τον αυξημένο όγκο εργασίας μας εξουθενώνει αλλά και επηρεάζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας». Ώρες και εφημερίες δε, είναι απλήρωτες για μήνες.
Τονίζουν επίσης ότι η κρατική χρηματοδότηση λόγω των μεγάλων περικοπών, δεν φτάνει να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου, ενώ ζητούν λύση στην καθημερινή αγωνία των χιλιάδων ανασφάλιστων που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αλλά και των ασφαλισμένων αφού εκατοντάδες εξετάσεις- φάρμακα – θεραπείες έχουν βγει εκτός ασφαλιστικής κάλυψης.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου