Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Υπό εξέταση η υποψηφιότητα Καρυπίδη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Σφοδρές αντιδράσεις από δηλώσεις του
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτής της εσωκομματικής συζήτησης, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.
Ο Θ. Καρυπίδης επικρίνεται για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξει τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη (στην Πελοπόνησο) υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και απλών μελών του κόμματος, που εξέφραζαν την διαφωνία τους.
Σημειώνεται ότι, αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει κατ αρχήν η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά τώρα έχουν διαχυθεί σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών. Με την ευκαιρία επανεξέτασης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει και στην αντίθεσή της με την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη.
Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό, περιλαμβάνεται και η ανακοίνωση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου που εκφράζει «τον αποτροπιασμό του για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ».
Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν στη σημερινή σύσκεψη και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, με στόχο να ομαλοποιηθεί το κλίμα όσον αφορά την εκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πολιτικό σχεδιασμό, καθώς ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου