Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Οικισμός 2300 ετών των Ελληνιστικών χρόνων ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ !

Φωτογραφία από Skyview 
Ο 2.300 οικισμός των Ελληνιστικών χρόνων ανακαλύφθηκε στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν οικισμό Ελληνιστικών χρόνων που κατοικείτο κατά τη διάρκεια της περιόδου του Δεύτερου Ναού....
το 2.300 – χρονών χωριό ανακαλύφθηκε στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ



Νόμισμα από την εποχή του βασιλιά Αντίοχου Γ “ . Φωτογραφία από την Clara Amit , υπέυθυνη του Ισραήλ των Αρχαιοτήτων

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα απομεινάρια ενός 2.300 χρονών οικισμός κοντά στο » Burma δρόμου » που οδηγεί στην Ιερουσαλήμ.

Οι Αρχές του Ισραήλ πρόσφατα ολοκλήρωσα ανασκαφές στο χώρο μπροστά από την κατασκευή ενός 25 -χιλιομέτρων αγωγού φυσικού αερίου , η οποία θα διαρκέσει από την ακτή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Η διαδρομή του αγωγού θα παρακάμπτει τώρα αυτό αρχαιολογικό χώρο .


Η ανασκαφή αποκάλυψε 750 τετραγωνικών μέτρων οικισμού με πέτρινα σπίτια και μια σειρά από στενά σοκάκια που καταλήφθηκαν για περίπου δύο αιώνες κατά τη διάρκεια της περιόδου του Δεύτερου Ναού , από το 530 π.Χ. και 70 CE . Κάθε σπίτι έχει πολλά δωμάτια και μια αυλή .

» Τα δωμάτια εξυπηρετούνται γενικά ως αίθουσες κατοικιών αποθήκευσης , ενώ οι καθημερινές εργασίες γινόντουσαν στην αυλή σύμφωνα με την Irinia Zilberbod , επικεφαλής της ανασκαφής.

Η ανασκαφή παρουσιάζει την περιοχή να φτάνει στο απόγειο της ανάπτυξής του κατά την Ελληνιστική περίοδο ( τρίτο αιώνα π.Χ. ) μετά τον Μέγα Αλέξανδρο , και εγκαταλείφθηκε το τέλος της δυναστείας Hasmonean .

Βασάλτη και ασβεστόλιθο εργαλεία για οικιακή χρήση ανακαλύφθηκαν, όπως και οι γλάστρες αγγεία μαγειρέματος, βάζα, καντήλια και πάνω από 60 νομίσματα .

[Πηγή] 
e-rodios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου