Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΓΑΝΤΖΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Σαμαράς, Παπαδήμος, Βαρβιτσιώτης, Δένδιας, Φιλιππίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Καμίνης, Βορίδης, Λιάπης, Κλέων Παπαδόπουλος. Όλα τα καλά παιδιά αποφοίτησαν από το Κολέγιο Αθηνών! Περαστικά στην Ελλάδα μας…
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Βύρων Πολύδωρας σε πρόσφατη ομιλία του επιτέθηκε με σφοδρότητα στους κολεγιόπαιδες οι οποίοι με τις πράξεις τους συντρίβουν τη χώρα και καταστρέφουν το λαό, μεταφέροντας τους τόκους στους τοκογλύφους. Αναφερόμενος μάλιστα ειρωνικά στις γνώσεις που έχουν λάβει τα κολεγιόπαιδα που κυβερνούν την Πατρίδα μας, τόνιζε: «Αυτοί ξέρουν τεχνογνωσία της κλοπής που δεν την ξέρεις. Ξέρουν τεχνογνωσία της προδοσίας, που δεν την ξέρεις»
 
 
Αλλά και το 2009 ο Βύρων Πολύδωρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος», απαντούσε σε ερώτηση σχετική με το φαινόμενο των golden boys: «Ναι, είμαι ο πρώτος που κατήγγειλα το φαινόμενα και εισήγαγα τον όρο golden boys στην ελληνική πολιτική ορολογία», έλεγε και υπογράμμιζε ότι «το φαινόμενο το golden boys ήταν σαράκι και γάγγραινα που κατέτρωγε τις σάρκες της οικονομίας και της διοίκησης. Αυτοί εγκαινίασαν τη “συνδιοίκηση” και “συγκατοίκηση” με τους εγκάθετους στον χώρο από τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ. 
 
Αυτοί προέτασσαν και επεκαλούντο τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια για τις αποδοχές τους, όταν ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας (με τα κριτήριά του) ελάμβανε μισθούς και αμοιβές πείνας. Αλλά κυρίως, τα golden boys έκοψαν τις γέφυρες επικοινωνίας με τους παραδοσιακούς πολιτικούς και με την κοινωνία».
Τι είναι λοιπόν αυτό το περίφημο Κολέγιο Αθηνών από το οποίο, πολλοί από όσους αποφοιτούν σκαρφαλώνουν τα σκαλιά της εξουσίας διοικώντας τον λαό; 
 
 
Ο δικτυακός ιστότοπος autochthonesellhnes.blogspot.gr αναφέρει εύστοχα:
 
«Το Κολέγιο Αθηνών ιδρύθηκε από το κύκλωμα του “εθνάρχη” Βενιζέλου ως ένα ασφαλές και κλειστό “εκκολαπτήριο” γόνων διαδοχής. Στόχος του ήταν πάντα η εξουσία της χώρας, ανεξάρτητα από το ποιος εξωτερικός ιμπεριαλιστικός παράγοντας την κη­δεμόνευε. Τα μέλη του περιορίζονται εντός μιας κοινοβια­κής ζωής. Οι σχέσεις τους δεν τελειώνουν μετά το πέρας των σπουδών τους. Καλλιεργούνται και εντείνονται και μετά από αυτές.

Αποτελεί, δηλαδή, μια ειδική κοινότητα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι επιδιώκουν και προσπαθούν να μοιρά­ζονται τα πάντα μόνο μεταξύ τους. Βαφτίζονται, παντρεύονται και κηδεύονται μεταξύ τους. Γιατί; Γιατί μοιράζονται θέσεις και
επιτυχίες μεταξύ τους. Ο πολι­τικός συμμαθητής δίνει δημόσια έργα στους πλού­σιους επιχειρηματίες συμμαθητές του. Όλοι βοη­θάνε αλλήλους μέσα στη λογική των αγγλοσαξονικών ομοίων, οι οποίοι αισθάνονται “ανώτεροι” από τους υπόλοιπους.

Από τον «ακροδεξιό» Βορίδη μέχρι τον “αριστε­ρό
Μπίστη “χωράει” σχεδόν το σύνολο του δικομ­ματισμού της εξουσίας... και “περισσεύει” κιόλας. Από τον “πλουτοκράτη” Λάτση μέχρι την “προλετάριο” κόρη της σταλινικής Παπαρήγα «χωράει» ολό­κληρη η ελληνική οικονομία... και “περισσεύει” κιόλας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι χαρακτηρίζουν το Κολέγιο κοινόβιο θρησκευτικού τύπου. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι δεσμοί μεταξύ των μα­θητών αλλά και των αποφοίτων είναι και παραμέ­νουν ιδιαίτερα στενοί.

Το Κολέγιο λειτούργησε πάντοτε στα πρότυπα των αμερικανικών campus όπου η μάθηση σ' αυτό απείχε παρασάγγας από εκείνη που πρόσφεραν τα δημόσια σχολεία, αλλά και τα περισσότερα των ιδιωτικών. Ο θεσμός, π.χ., των μαθητικών συμβουλίων υπήρχε ανέκαθεν στο Κολέγιο, από την πρώτη τάξη εισαγωγής σ' αυτό, κάτι που εισήχθη στα δημόσια σχολεία μόλις τη δεκαετία του 1980.

Οι μαθητές οποίοι διδάσκονταν από νωρίς ακόμα και την κοινοβουλευτική διαδικασία, προετοιμάζονταν για να στελεχώσουν την πολιτική σκη­νή. Γνώριζαν πώς να ψηφίζουν και πώς να επιλέ­γουν, ώστε ευθύς ως ενηλικιώνονται να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει εθνικές ή δημοτικές εκλογές. Ένας από τους βασικούς θεσμούς του σχολείου εί­ναι και η διοργάνωση ρητορικών διαγωνισμών. Τα ονόματα των νικητών κοσμούν ακόμη και σήμερα τους τοίχους του σχολείου». 
 
 
Η λειτουργία του Κολεγίου θυμίζει αρκετά τον τρόπο μυστικής οργάνωσης, μιας «μασονικής» στο­άς. Πάντως στόχος του είναι να εκπαιδεύει άτομα που θα ανέλθουν την κλίμακα της εξουσίας! Και προφανώς παραμένουν γαντζωμένα σε αυτή, μοιράζοντας ο ένας στον άλλον την …πίτα και κηδεμονεύοντας τον λαό!
 
 
 Το Κολέγιο Αθηνών «παράγει» το ανθρώπινο δυναμικό εκείνο που στελέχωσε την κρατική μηχανή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το χώρο των μεγάλων επιχειρή­σεων και ομίλων, σε μια σχέση μάλλον αμφίδρομη. Ως …άρια φυλή που είναι, γιατί να μην το κάνουν;
 
 
Δείτε λοιπόν μερικούς απ’ όσους έχουν αποφοιτήσει από το Κολέγιο Αθηνών, πολλοί δε εξ αυτών ευθύνονται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό για το χάλι που παρουσιάζει η Ελλάδα μας. 
Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός. Τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών το 1970.
Συμμαθητές του την ίδια χρονιά ήταν οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς (ΣΚΑΪ) και Νίκος Στραβελάκης (MEGA), Κλέων Παπαδόπουλος, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμι­ευτηρίου και σημερινός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του ΤΤ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης
 
 
Επίσης, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής με έδρα το Στρασβούργο, ενώ το όνομά του «έπαιξε» ως μεταβατικού πρωθυπουργού μαζί με αυτό του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος τελικά επελέγη στη θέση του Πρωθυπουργού. Ο Λουκάς Παπαδήμος, επίσης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.
Δέκα χρόνια μι­κρότεροι του Σαμαρά στην τάξη του ‘71, ανήκουν οι Πέτρος Δού­κας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος και ο Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank
 
Ο σημερινός πρόεδρος του Κολεγίου Αθηνών, αδερφός του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς, αποφοίτησε επίσης από το Κολλέγιο Αθηνών το '67. Σημειώστε επίσης τον… γόη Μιχάλη Λιάπη που πήρε το απολυτήριό του από το Κολέγιο το 1969. Με τα… κατορθώματα του Λιάπη βούιξε πρόσφατα το Πανελλήνιο. 

Ένα χρόνο πριν από τον Λουκά Παπαδήμο, αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών ο 
Σπύ­ρος Λάτσης (1965), ενώ ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης, το 1964. O  υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1978.
Ο
Κυριάκος Μητσοτάκης περαίωσε τις σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών το 1986, μαζί με τον Μιλτιάδη ΒαρβιτσιώτηΟ Μάκης Βορίδης, επίσης κολλεγιόπαις, αποφοίτησε το 1983, ένα χρόνο μι­κρότερος από τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη και σημερινό κρατούμενο στις τουρκικές φυλακές. Αλλά και ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του Σαμαρά σπούδασε στο Κολέγιο Αθηνών. 
 
 
Από τις τάξεις του Κολλεγίου Αθηνών πέρασαν μεταξύ άλ­λων ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο Μιλτιάδης 'Εβερτ, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Γεωργιάδης, ο Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Ανδριανό­πουλος και πολλοί ακόμη.

Εκεί σπούδασαν ή σπουδάζουν τα παιδιά τους οι Γιώργος Αλογοσκούφης, Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Βουλγαράκης, Χρήστος Φω­λιάς, Ντόρα Μπακογιάννη. Από ‘κεί αποφοίτησε και ο Παναγιώτης, πρωτό­τοκος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελο­πούλου, που φέρει το όνομα του παππού του, του μεγάλου ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχεί­ου. 
 
Εκεί βρέθηκε και η Ελένη, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της πρώην συζύγου του Φωτεινής Τομαή. Από το Κολλέγιο Αθηνών εξάλλου αποφοίτησε και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η κόρη της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη, η κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη και της Ντίνας Μπέη, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης
 
 
Αναφορικά με όσους  υπερασπίζονται το Κολέ­γιο, αυτοί επισημαίνουν ότι μπορεί η αμερικανική ση­μαία να κυματίζει δίπλα στην ελληνική στα κτίρια του σχολείου, αλλά η παιδεία που παρέχει το σχολείο είναι καθαρά ελληνοκεντρική. Άλλω­στε, η ανάμειξη του ελληνοαμερικανικού παράγοντα ήταν πάντοτε έντονη με τις δωρεές Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, έτσι που η συνύπαρξη των δύο σημαιών να μην παραξενεύει.


 

"Ελεύθερη Ώρα"
 http://indobserver.blogspot.gr/2014/01/golden-boys.html
eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου