Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Τα μέλη της Φιλαρμονικής έμειναν έκπληκτα από τις πολλές θεματικές εκθέσεις που φιλοξενεί το Μουσείο.
Ο αρχιμουσικός δήλωσε πώς αυτό είναι το πρώτο ταξίδι της Φιλαρμονικής του Μπουργκάς στο εξωτερικό και ευχαρίστησε τη  Δήμαρχο  Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και την πρόεδρο του ΝΠΔΔ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς επίσης και το συνάδελφό του αρχιμουσικό Αργύρη Σαλαγκιώτη για τη συνεργασία των δύο Φιλαρμονικών.
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κρυσταλλίδου δήλωσε: «Υποδεχόμαστε σήμερα στο Μουσείο της Πτολεμαΐδας τη Φιλαρμονική του Μπουργκάς της Βουλγαρίας για την πρώτη  μεγάλη συναυλία σε συνεργασία με τη δική μας Φιλαρμονική. Θεωρώ πως ξεκινάει ευοίωνα το 2014 για τον πολιτισμό του Δήμου Εορδαίας με τη συναυλία και για το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ευρωπαϊκή Φιλαρμονική από κοντά. Επιπλέον, τα μέλη της δικής μας Φιλαρμονικής θα  έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με φτασμένους μουσικούς, καθώς σχεδόν το σύνολο των μελών της Φιλαρμονικής του Μπουργκάς είναι καθηγητές σε ωδεία και σε μουσικά σχολεία της περιοχής τους, άρα καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για τους νεαρούς μουσικούς της δικής μας Φιλαρμονικής αυτή η συνεργασία.
Πέρα όμως από το μουσικό και πολιτιστικό κομμάτι αυτής της συναυλίας υπάρχει και η προοπτική ανάπτυξης σχέσεων με την πόλη του Μπουργκάς, μια πόλη στην Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας η οποία όπως ίσως γνωρίζετε κατοικήθηκε αρχικά από αρχαίους Θράκες! Άρα οι δεσμοί με την Ελλάδα είναι πανάρχαιοι και αυτούς θέλουμε να συσφίξουμε.
Σας περιμένουμε όλους αύριο στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας  την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00
«Δυο  χώρες, δυο Φιλαρμονικές, μια γλώσσα… η μουσική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου