Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη απάτη με σπιρουλίνα. Έβγαλαν σχεδόν 300.000 ευρώ εξαπατώντας πάνω από 78.000 άτομα!

xrimataΣχεδόν ογδόντα χιλιάδες καταναλωτές, απ’ όλη την ελληνική επικράτεια, έπεσαν θύματα της “κομπίνας” με την πώληση του δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής σπιρουλίνα, που αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά δύο άτομα, ένας 47χρονος κι ένας 45χρονος, (κι όχι ένας όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης), σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.
Κατά τη δικογραφία, οι δύο επιχειρηματίες αποκόμισαν σε διάστημα τριών μηνών, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, περίπου 280 χιλιάδες ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει- από το 2010 -διαφημιστική εταιρεία, μέσω της οποίας ήρθαν σε συμφωνία με εταιρεία παραγωγής σπιρουλίνας για την αγορά του γνωστού συμπληρώματος διατροφής.
Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, κάθε συσκευασία σπιρουλίνας των τριάντα δισκίων κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων, στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση του εν λόγω προϊόντος, χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ.
Στη συνέχεια, κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της διαφημιστικής εταιρείας, ανέλαβαν, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε υποψήφιους αγοραστές, να προωθήσουν το προϊόν, υποστηρίζοντας δήθεν ότι το προσφέρουν δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής, που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ανέρχονταν σε 7,95 ευρώ.
Στην πραγματικότητα, όμως, τα έξοδα μεταφοράς- που πάντως καταβλήθηκαν κανονικά για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών -ανέρχονταν σε 2,9 ευρώ.
Στο διάστημα των τριών μηνών, οι κατηγορούμενοι, μέσω της εταιρείας τους, έπεισαν συνολικά 78.180 καταναλωτές να αγοράσουν από τη δική τους σπιρουλίνα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 278.320 ευρώ.
H υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελίες των αγοραστών.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου