Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Οι πιο παγωμένες Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 100 χρόνια

ΠΟΙΑ "ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ";
Τελικά, υπάρχει μεγαλύτερος μύθος και μεγαλύτερη κομπίνα από την περίφημη θεωρία της "υπερθέρμανσης του πλανήτη"; Την καλύτερη απόδειξη την δίνουν οι πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στις ΗΠΑ και στον Καναδά μετατρέποντας ολόκληρες πολιτείες σε παγωμένα τοπία.
Πάνω από 150 εκατ. Αμερικανοί και Καναδοί βρίσκονται στο έλεος του πιο παγωμένου χειμώνα των τελευταίων 100 ετών.
Στους -51 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές στις βόρειες Πολιτείες, ενώ οι τοπικές αρχές σε έκτακτη ανακοίνωση καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Από αύριο Δευτέρα, μάλιστα, η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί ακόμα και στο κέντρο των μεγαλουπόλεων, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους -27 βαθμούς στη Μινεάπολη, στο Σικάγο τους -23, στο Σινσινάτι τους -23, στο Ντιτρόιτ τους -18, ακόμα και στη Τζόρτζια τους -17 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια στιγμή, στην Ουάσιγκτον θα κλείσουν ομοσπονδιακές υπηρεσίες και σχολεία, το ίδιο θα ισχύσει και σε άλλες περιοχές, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις στις αεροπορικές πτήσεις.
Στο Μόντρεαλ η θερμοκρασία έπεσε στους -29 βαθμούς, ενώ στο Τορόντο άγγιξε τους -38 βαθμούς Κελσίου, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση για ισχυρή χιονόπτωση και «επικίνδυνους σφοδρούς ανέμους» που ενδέχεται να σημειωθούν στο Οντάριο.
Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι απαισιόδοξες, καθώς αναμένεται η σφοδρότητα των χιονοπτώσεων να συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, πλήττοντας τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.
«Ανάλογο αρκτικό ξέσπασμα είχε να σημειωθεί από το 1994», δήλωσε μετεωρολόγος στο πρακτορείο Reuters. «Τέτοιες συνθήκες δεν επικρατούν συχνά», συμπλήρωσε.
Προφανώς η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να περιμένει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου