Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι Αλβανοί Σκοπίων διαμαρτύρονται για την υποδοχή του Αλβανού πρωθυπουργού

Οι Αλβανοί υποδέχονται τον Έντι Ράμα στα Σκόπια

Νοέμβριος 5, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισκέπτεται, επίσημα, από σήμερα τα Σκόπια, κατόπιν πρόσκλησής, από τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Είναι η πρώτη φορά που ο Ράμα, ως πρωθυπουργός έρχεται στο γειτονικό κράτος, ως επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης από το περασμένο Σεπτέμβριο.

Το αλβανικό κόμμα DPA με ανακοίνωσή του διαμαρτυρήθηκε γιατί  η κυβέρνηση δεν σημαιοστόλισε την πόλη των Σκοπίων με αλβανικές σημαίες για την υποδοχή του Αλβανού πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος,  Μπεκίμ Φαζλίου, μιλώντας στην τηλεόραση Alsat αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καθώς τότε τα Σκόπια είχαν σημαιοστολιστεί  με σερβικές σημαίες.

«Πριν από λίγους μήνες όταν επισκέφθηκε τα Σκόπια ο Σέρβος πρωθυπουργός, η πόλη ήταν διακοσμημένη με σημαίες της Σερβίας. Σήμερα είμαστε μάρτυρες  της σημερινής κατάστασης, όπου ήρθε η Αλβανός πρωθυπουργός και δεν υπάρχει ούτε μία αλβανική σημαία στην πόλη», είπε ο Φαζλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις καταγγελίες του Αλβανού πολιτικού, είπε ότι «ο βουλευτής του DPA δεν είναι καλά ενημερωμένος σχετικά με την επίσκεψη του Έντι Ράμα, στον οποίο η υποδοχή θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το διπλωματικό πρωτόκολλο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εκτός από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα συναντηθεί με τον πρόεδρος της χώρας, Γκεόργκι Ίβανοφ, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόσκι και τους ηγέτες των δύο αλβανικών κομμάτων – DUI και DPA-.


echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου