πουλησαν (προσπαθουν τουλαχιστον με παθος) στους ξενους και σημασια δεν δινουν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ τους(;)!
Ιδου ολιγα περι του Αλ. Κορυζη:
Διαδεχτηκε τον Μεταξα, μετα τον θανατο του. Αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών (9 Μαρτίου 1941) και είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής αυτης της χωρας των ουννων στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ - Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Από την ημέρα αυτή, η Ελλάδα άρχισε ένα διμέτωπο αγώνα με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων.
Αυτή η, δύσκολη, κατάσταση ηταν ενα βαρύ φορτίο για τους ώμους του Κορυζή, που αυξηθηκε με την επιθετικη, επειτα, σταση του βασιλια προς τον ιδιο, αν και προσφερθηκε να παραιτηθεί.
Μετα την συναντηση με τον βασιλια, σηκώθηκε και αποχώρησε από τη σύσκεψη, αφού πρώτα φίλησε το χέρι του ανώτατου άρχοντα. Πηγε στο σπιτι του, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και κλείστηκε στο γραφείο του, οπου αυτοκτονησε με δυο σφαιρες στην καρδια σε ηλικια 56 ετων!
Αυτος ηταν ο Αλεξανδρος Κορυζης, που εσεις -οι περισσοτεροι- αγνοειτε!
Ενας Πρωθυπουργος ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ηθους, πατριωτισμου και ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ, που δεν υπαρχει στους σημερινους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (συγχωρησε με Καραγκιοζη αλλα δεν ευρισκα πιο "πολιτισμενη" εκφραση) της πολιτικης μας ζωης.
Ονειρευεστε να ηταν αυτος Πρωθυπουργος, τι ΟΧΙ ειχε να αντιταξει στους ουννους και σημερα; Σκεπτεστε να ειχε δωσει υποσχεσεις προεκλογικες και να εκανε ακριβως τα αντιθετα;!!
Μακαρι ο ΘΕΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας να αναστησει καποιον σαν και τον Αλεξανδρο, καποιον ΕΛΛΗΝΑ, με ΑΓΑΠΗ για την χωρα μας, ΤΙΜΙΟ, ωστε να μπορεσουμε ολοι εμεις, οι ΠΟΛΛΟΙ, να ξαναβρουμε την 'ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας! Γιατι εμεις ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Η Μανα των λαων ολου του κοσμου!!
Κι αν τωρα μερικοι ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΡΣΕΣ κλωτσανε την ΜΑΝΑ τους, η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν θα πεθανει! ΟΧΙ!!
Θα ζει οσο υπαρχει ο κοσμος τουτος για να τους λαμπρυνει με το φως της, το αθανατο, το Ελληνικο.
Ζητω η 28η Οκτωβριου!
tro-ma-ktiko
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου