Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Εισαγγελέας για "μαϊμού" εκπαίδευση γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Κονδύλια του ΟΑΕΔ που προορίζονταν για εκπαίδευση ειδικευόμενων γιατρών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο κατέληγαν σε τσέπες υπαλλήλων. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας
Σύμφωνα με την καταγγελία γιατρού, τα κονδύλια του ΟΑΕΔ που προορίζονται για την εκπαίδευση των γιατρών καταλήγουν στις τσέπες υπαλλήλων του συγκεκριμένου νοσοκομείου, οι οποίοι συν τοις άλλοις δεν είναι γιατροί. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και κατατίθενται στο Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.
Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά διανέμονται σε διάφορες υπηρεσίες για την κατάρτιση των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων είναι και οι ειδικευόμενοι γιατροί.
Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι υπάλληλοι που διαχειρίζονται τον σχετικό λογαριασμό, "σηκώνουν" όλο το ποσό που προορίζεται για τον συγκεκριμένο σκοπό και το καταθέτουν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς ενώ φροντίζουν να εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών δημοσίου ενώ θα εξεταστεί και η νομιμότητα στην ανάθεση εκπαίδευσης ειδικευόμενων γιατρών σε μη γιατρούς. Κι αυτό διότι τα προγράμματα εκπαίδευσης γιατρών μπορούν να υλοποιούνται μόνο από πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του νοσηλευτή, του εργοθεραπευτή και του προϊσταμένου στα τμήματα Διατροφής και Ιματισμού.
Πληροφορίες από voria.gr
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου