Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους !

σχόλιο ID-ont: Ο κος Άδωνις Γεωργιάδης ως βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει κατηγορηματικά για την "ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ": "Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν." (http://thriskeftika.blogspot.gr/2010/10/blog-post_7294.html )
Ως Υπουργός Υγείας σήμερα, γιατί προωθεί το μικρό της αδελφάκι, την "ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ"; Δεν καταλαβαίνει ότι στο τέλος οι πολλές Κάρτες θα καταστήσουν "αναγκαία" την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα ενσωματώσει όλες τις επιμέρους κάρτες (Υγείας, Αποδείξεων, Φοιτητή, Εργασίας κλπ κλπ);
ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι «έξυπνες κάρτες» δοκιμάστηκαν με επιτυχία και θα εφαρμοσθούν πλέον σε όλα τα Ταμεία
Απογραφή σε όλα τα Ταμεία και στη συνέχεια εισαγωγή «έξυπνων καρτών» για τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσοκομεία κ.λπ.), οι οποίες θα αντικαταστήσουν το παραδοσιακό βιβλιάριο το οποίο στα χέρια επιτήδειων γίνεται «μπλοκ επιταγών», προωθούν τα συναρμόδια Υπουργεία...

katohika
Ανώνυμοςείπε...
Δεν θα προλαβουν..
Ανώνυμοςείπε...
12:35 μ.μ.
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ!
Ανώνυμοςείπε...
γιατι τελικα ειναι τοσο κακο?
Ανώνυμοςείπε...
O ΑΔΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΓΕ ΓΑΛΛΑΖΙΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΜΙΚΡΟΣ
Ανώνυμοςείπε...
Παιδιά όλα αυτα τα θεωρώ ανοησίες , οι κάρτες θα μας βγάλουνε απ την γραφειοκρατία που επικρατεί ένα χάος ...
ζούσα 24 χρόνια Γερμανία .. απο 5 ετών ...
ουδέποτε είχε καποιος απο εμάς επαφές με εφορία..
όλα λειτουργούν μέσω υπολογιστή...

Και το θεωρώ οκ και εντάξει όπως και η κάρτα ασφάλειας είναι παρόμοια με της τράπεζας ...
τις κάρτες της τράπεζας πως την κρατάτε ...αφού κι αυτή τσιπάκι έχει..

Φακελωμένοι είμαστε απ την στιγμή που γεννιόμαστε ...τα πάντα ..

Ενα δεν θα δεχτώ πότε μου... σημάδι στο σώμα μου!!!

Αυτό μόνο νεκρή!!!


Γ.Μ
Ανώνυμοςείπε...
1) Πριν προχωρήσει ένα κράτος σε τέτοια μέσα επίλυσης του προβλήματος, πρέπει πρώτα να λύσει τα προβλήματα που έχει το ίδιο. Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος. Ας κοιτάξουνε πρώτα τον ελλειπή εξοπλισμό στα νοσοκομεία και το γεγονός ότι θα πληρώνουμε ακόμη και για να βήχουμε.

2) Πράγματι η κάρτα της τράπεζας έχει βολέψει πολύ κόσμο. Και βεβαίως δεν αρνείται κανείς πως η ψηφιακή εποχή έχει επιταχύνει πολύ τις διαδικασίες και την οργάνωση. Το πρόβλημα στη περίπτωση του κράτους είναι πως είναι ΤΡΥΠΙΟ. Συχνά - πυκνά αποδεικνύεται πως τα βασικά ψηφιακά συστήματα του κράτους, μόνο από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ επαγγελματίες δε σχεδιάζονται και συντηρούνται. Μιλάω ως προγραμματιστής που προσπαθώ να είμαι σοβαρός, τίμιος και αξιόπιστος. Άρα στη περίπτωση της Ελλάδας, όσο πιο «ψηφιακοί» είμαστε, τόσο πιο εκτεθειμένοι είμαστε.

3) Το πρόβλημα δεν είναι με την κάρτα ως ιδέα. Ούτε βεβαίως με το γεγονός ότι η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως η κυβέρνηση δε νοιάζεται για αυτή τη χώρα και τους νόμιμους πολίτες της (εμφανές νομίζω). Νοιάζεται για τις ορέξεις της νέας τάξης. Πράγμα που σημαίνει πως η κάρτα υγείας όπως και διάφορες άλλες κάρτες και high tech μεταρρυθμίσεις, έχουν ως σκοπό να φέρουν μια ώρα νωρίτερα το τσιπάκι και να το περάσουν σε περισσότερους ανθρώπους. Να μας συνηθίσουν σε αυτά και όταν εντελώς τυχαία θα αρχίσουν να προκύπτουν διάφορα προβλήματα με όλα αυτά τα παιχνιδάκια, ξαφνικά να σκάσει το chip «όλα σε ένα» που δε θα έχει κανένα πρόβλημα και θα το έχεις πάνω σου χωρίς κίνδυνο να στο κλέψουν ή να το χάσεις.

Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς που παρακολουθούμε τα κατοχικά ή άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, είμαστε υποψιασμένοι και θεωρητικά «δε θα πάρουμε το τσιπάκι όταν έρθει η ώρα», δε σημαίνει ότι δε πρέπει να προσπαθήσουμε να το καθυστερήσουμε ή να προσπαθήσουμε να ξυπνήσουμε και άλλο κόσμο που όταν έρθει η ώρα, θα το πάρει χωρίς σκέψη το τσιπάκι.

Ποτέ η τεχνολογία δεν είναι κακή από μόνη της. Εξαρτάται από το ποιος και για ποιο σκοπό τη χρησιμοποιεί.

Παναγιώτης
Σε ευχαριστούμε Παναγιώτη. Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από όσα έγραψες. Με λίγα λόγια παρουσίασες όλη τη λογική της αντίδρασή μας μέσω της ιστοσελίδας ID-ont.

Ευχαριστούμε και τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ γιατί πολλές φορές αναρτούν δικές μας και άλλων blogs δημοσιεύσεις, βοηθώντας έτσι την δημοσιοποίηση του θέματος ΚΑΡΤΑ-ΤΣΙΠΑΚΙ.

ID-ont.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου