Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δείτε τα προϊόντα που μειώνεται ο ΦΠΑ 10%

Τη μείωση του στην εστίαση από το 23% στο 13% από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε, χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράςυποσχόμενος καλύτερες ημέρες για τον λαό. Η ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση  χαιρετίστηκε από τους επαγγελματίες του κλάδου.
Τα προϊόντα που πρέπει πλέον να διατίθενται από την 1η Αυγούστου με ΦΠΑ 13% είναι:
- Τρόφιμα έτοιμα για φαγητό σε εστιατόριαταβέρνεςσούπερ μάρκετ κ.λπ.
Χυμοί φρούτων και λαχανικώνροφήματα όπως καφέςτσάι,σοκολάτααναψυκτικάαεριούχα νερά φυσικά ή, τεχνητά ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησης τους, δηλαδή χονδρική ή λιανική και ανεξάρτητα από τα σημεία πώλησης, δηλαδή σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, ταχυφαγεία.
- Υπηρεσίες εστίασης σε καφενείακαφετέριεςζαχαροπλαστεία,εστιατόριαψητοπωλείαοινομαγειρείααναψυκτήριασνακ μπαρ,γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης catering.
Φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες,κυλικεία σε γήπεδαμπαρ κινηματογράφων και θεάτρωνπιτσαρίες,κινέζικαγεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφήςσούπερ μάρκετ που παραδίδουν έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά και οι επιχειρήσεις πώλησης σάντουιτςτυροπιτώνσαλατών και λοιπόν παρόμοιων πρόχειρων γευμάτων ή σνακ.
Κατανάλωση γλυκών σε ζαχαροπλαστεία. Τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος επιβαρύνονται ούτως ή άλλως με συντελεστή 13%.
- Υπηρεσίες εστίασης σε ξενοδοχεία και πακέτα διαμονής και διατροφής (διαμονή με πρωινό, διαμονή με πρωινό και γεύμα, all inclusive.
Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει ατόφια η μείωση κατά 10% στο λογαριασμό του κάθε πελάτη στην εστίαση και όχι να μπει στην «τσέπη» των ιδιοκτητών, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί για κερδοσκοπικά παιχνίδια.

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου