Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα-δήμοι: Στο στόχαστρο, τώρα, οι 2.500 σχολικοί φύλακες

Οι περίπου 2.500 σχολικοί φύλακες μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για υπαλλήλους με χαμηλά προσόντα (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) , οι οποίοι έχουν στην πλειοψηφία τους μέσω προγραμμάτων ανεργίας του ΕΣΠΑ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (δηλαδή, εκτός ΑΣΕΠ) στις αρχές της δεκαετίας του 2. 000 μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το γνωστό διάταγμα Παυλόπουλου το 2004 (164/2004).

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσελήφθησαν ως σχολικοί φύλακες, στη συνέχεια, όμως, και με σχετικές άδειες των διευθυντών των σχολείων, μετακινήθηκαν στη φύλαξη και άλλων κτηρίων των δήμων, όπως νεκροταφεία, δημαρχεία, αμαξοστάσια, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα.

Πολυμερόπουλος: Έρχεται η σειρά των σχολικών φυλάκων

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με το ΠΔ Παυλόπουλου είχαν μετατραπεί αορίστου χρόνου περί του 3.000 αλλά, καθώς πολλοί από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας και εντωμεταξύ συναταξιοδοτήθηκαν, υπολογίζεται ότι έχουν μείνει στους δήμους περί του 2.500.

Να σημειωθεί ότι προς την κατεύθυνση των σχολικών φυλάκων «έδειξε» με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Βασίλης Πολυμερόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα είμαστε (σ.σ. οι δημοτικοί υπάλληλοι) απλά πηγή αλλά ο βασικός αιμοδότης της διαθεσιμότητας. Πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα πάνε στην ΕΛ.ΑΣ αλλά στα σπίτια τους. Και μετά από αυτούς έρχεται η σειρά για τους σχολικούς φύλακες, τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΙΔΑΧ.»


eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου