Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Οι αγρότες για να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω των ενώσεων που ανήκουν τους ζητούνται ποσά τα οποία βάσει της κείμενης νομοθεσίας και αποφάσεως του υπουργού είναι παράνομες.

Προσωπικά δέχθηκα σωρεία καταγγελιών από αγρότες του Ν. Έβρου.

Σύμωνα με το δελτίο τύπου του Βουλευτή Ημαθίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Γιοβανόπουλου Κωνσταντίνου ο οποίος παραθέτει αυτολεξεί τα λόγια του Υπουργού κ. Τσαυτάρη από την επιτροπή τη Βουλής στις 20-6-2013:

«Οι αγρότες που πάνε στην Ένωση να κάνουν τη δήλωσή τους δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε 1 ευρώ. Αν κάποιος τους ζητήσει έχω πει να μας φέρει την απόδειξη ότι πλήρωσε και θα του επιστρέψουμε τα λεφτά, καταβάλλοντας στο λογαριασμό του και θα αφαιρεθούν από τα χρήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη σύμβαση που έχουμε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και αυτούς που πήραν τη σύμβασή τους.

Επαναλαμβάνω, όποιος πει ότι πλήρωσε και φέρει μια απόδειξη ότι πήγε στην Ένωσή του και του ζήτησαν 30 ή 50 ευρώ, παρά το ότι δεν πρέπει να το ζητήσουν, δεν πρέπει να πληρώσει τα λεφτά αυτά. Αν τα πλήρωσε θα του τα επιστρέψουμε και θα τα αφαιρέσουμε γιατί έτσι είναι το σωστό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε όλους τους αγρότες του Ν. Έβρου να μας προσκομίσουν (έστω και σε φωτοτυπία) τις αποδείξεις από τις όποιες αποδεικνύεται ότι έχουν πληρώσει την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού μας για την δήλωση ΟΣΔΕ, προκειμένου ως Μέλος του Εθνικού συμβουλίου των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και Πολιτευτής του Ν. Έβρου να τις καταθέσω στον Βουλευτή Ημαθίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Γιοβανόπουλο Κωνσταντίνο και αυτός με την σειρά του να καταθέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό κ. Τσαυτάρη ώστε να απαιτήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό του κάθε αγρότη.

Παρακαλείσθε όλοι οι αγρότες που έχετε στην κατοχή τους αποδείξεις πληρωμής δήλωσης ΟΣΔΕ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλ 6949891587.

Μετά τιμής
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος εθνικού συμβουλίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πολιτευτής Εβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου