Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

skopia-papasΕθνικιστικό παραλήρημα του σκοπιανού Μητροπολίτη Βαρντάρ, Αγκατανγκέλ(Αγαθάγγελου) , ο οποίος σε επιστολή του τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για την  ονομασία του κρατιδίου αφού...η "Μακεδονία" τους είναι αρχαία και μοναδική!
Η διακήρυξη για το όνομα του κράτους, εν είδη μανιφέστου,  που θα κοινοποιηθεί στην εγχώρια και διεθνή κοινότητα, μέσα σε κλίμα πίεσης για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας έλαβε την υποστήριξη των κληρικών της Μητρόπολης Ποβαρντάρσκα. Με επικεφαλής  τον Μητροπολίτη Βαρντάρ,  Αγκατανγκέλ (Αγαθάγγελο), ο οποίος επισημαίνει ότι: "οι διαπραγματεύσεις που γίνονται  στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για μια de facto αλλαγή της αρχαίας και μοναδικής ονομασίας της «Μακεδονίας μας» πρέπει να σταματήσουν αμέσως".
"Η άποψή μας είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων για αλλαγή των θεμελιωδών στοιχείων μας, προφανώς ευνοεί μόνο την ελληνική εθνικιστική και ριζοσπαστική θέση. Οι διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα γίνονται  για να αλλάξει η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα, που θα οδηγήσει και στην αλλαγή της ονομασίας  της «μακεδονικής» Ορθόδοξης Εκκλησίας" , γράφει η επιστολή που υπογράφεται από τον Μητροπολίτη Αγκατανγκέλ.
«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ευρώπη είναι το λίκνο του πολιτισμού, της ελευθερίας, του πολιτισμού και των επιστημών και πρέπει να υιοθετήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες. Συγχρόνως, όμως,  η Ευρώπη αποτελεί στέγη της διεφθαρμένης  γραφειοκρατίας, της πολιτικής υποκρισίας, της  ανηθικότητας,  αποτέλεσε στέγη στα εβραϊκά γκέτο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφέρει η γραπτή δήλωση, σημειώνει το δημοσίευμα της  σκοπιανής εφημερίδας "Βέτσερ".
 
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου