Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Διαχρονικοί προδότες δεν μπορούν να τιμούν Ήρωες. Δεν το αντέχουν .

Παντελής λένε ήταν η απουσία από την εκδήλωση, αν και είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές, επίσημων εκπροσώπων της κυβερνήσεως, της Βουλής των Ελλήνων, 

αλλά και κυρίως  της Κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα, και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους παρευρεθέντες στο χθεσινό ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι και είχε διοργανωθεί από τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. 



Και για τι παρακαλώ προκάλεσε αλγεινή εντύπωση; Πότε ενδιαφέρθηκε πραγματικά η από ανεκαθεν προδοτική ηγεσία για τα «παιδιά της χούντας» όπως τα αποκάλεσαν για να γλυτώσουν τις αποζημιώσεις κ.α ; 

Να ξεχάσουμε ότι ήθελαν να τους συμπεριλάβουν στα θύματα του 40-44  γιατί άκουσον –άκουσον δεν κηρύχθηκε πόλεμος; Λες και τα παιδιά που τα φόρτωσαν άρον – άρον στα αεροπλάνα για να πάνε στην Κύπρο όπου  πολέμησαν και έπεσαν  ρώτησαν… έχουμε πόλεμο η όχι;

Μοναδικοί παρόντες επίσημοι, ήταν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ενώ οι άλλοι δύο αρχηγοί είχαν στείλει επίσημους εκπροσώπους. Από πλευράς βουλευτών παρέστησαν μόνο οι κύριοι Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ), Κασιδιάρης (παλαιός Καταδρομέας της 35 ΜΚ ο ίδιος) και Παναγιώταρος (ΧΑ). Μάλιστα οι δύο τελευταίοι όταν εντοπίστηκαν μεταξύ των παρευρισκομένων και τους ζητήθηκε από τους διοργανωτές να καθίσουν στον ειδικό χώρο για βουλευτές, το αρνήθηκαν ευγενικά προτιμώντας να παραμείνουν στη θέση τους.

Δεν παραβρέθηκε και καλυτέρα, διότι προδότες δεν μπορούν να τιμούν ήρωες κανένας εκ των τριών μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, εκ των οποίων οι δύο απόστρατοι στρατηγός και ναύαρχος, γεγονός που και αυτό σχολιάστηκε δεόντως, αλλά αυτό που σχολιάστηκε γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η επίσημη απουσία της Κυπριακής Πολιτείας δια του εδώ πρέσβεως ή έστω του Ακολούθου Αμύνης. 


Και τα σχόλια αυτά προήλθαν κυρίως από τους συγγενείς των νεκρών Καταδρομέων της ιστορικής Α’ Μοίρας Καταδρομών (νυν Α’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ και ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Παραβρέθηκαν βεβαίως οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ επιζώντες Ιερολοχίτες και μαχητές της Κύπρου.

Μετά το μνημόσυνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο παρακείμενο Ηρώο των ΛΟΚ, ενώ ο ίδιος χθες το βράδυ με twit του σημείωνε: «Βαθειά συγκίνηση σήμερα στο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι. 


Τιμή και δόξα στους αθάνατους ΛΟΚατζήδες».

http://ixnos.blogspot.gr/

eleftheriskepsii 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου