Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Νοτιοσλαβικό κράτος: «Η εθνική ημέρα των Βλάχων»

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, συνεχάρη  την κοινότητα των Βλάχων για την ‘εθνική εορτή της 23ης Μαΐου και ευχήθηκε στα μέλη της, να έχουν πρόοδο και ευημερία.

«Οι Βλάχοι είναι ένα σημαντικό μέρος της πολυεθνικής  κοινωνίας μας και η βλάχικη κοινότητα, ως μέρος των Βλάχων που έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, έχουν σημειώσει σημαντική ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική παρουσία στο σύγχρονό κράτος μας.

»Η ιδιαίτερη βλάχικη ταυτότητα είναι ένα από τα διακριτά σύμβολα της χώρας μας και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της λαογραφίας και των παραδόσεων μας. Ως εκ τούτου, η χώρα μας εορτάζει την Εθνική Ημέρα των Βλάχων που από το 1905 η ημερομηνία αυτή  αποτελεί σύμβολο αυτοπροσδιορισμού και αυτό επίγνωσης της κοινότητας των Βλάχων» αναφέρει στο σημείωμά του ο Γκρούεφσκι.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την πεποίθηση ότι θα στο μέλλον θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί στο δρόμο της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού της χώρας με τη δέσμευση της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης του επιπέδου του λαού στην υλοποίηση της γενικότερης προόδου της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωσή μας», προσθέτει η πρωθυπουργική ανακοίνωση.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου