Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΟΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΥΑΛΙΩΝ ΟΡΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

GLASSESΗ ανθρωπιστική κρίση τώρα αρχίζει. Οι τροϊκανοί εγκληματίες της τοκογλυφίας βάλλουν ευθέως εναντίον του λαού με επόμενο άμεσο στόχο τη διακοπή παροχών υγείας. Φάρμακα, ιατρικά βοηθήματα, οπτικά είδη και άλλες παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ, τελειώνουν!

Με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρημάτων, τα λαμόγια της τρόικας με τους εγκάθετους τοποτηρητές τους, καρφώνουν για μια ακόμη φορά το μαχαίρι σε κάθε οικογένεια. Μετά την κλοπή μισθών-συντάξεων, αποταμιεύσεων ομολογιούχων, έρχεται η διακοπή στις παροχές υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυαλιά οράσεως που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ κάθε 4 χρόνια, το αμέσως προσεχές διάστημα θα θεωρούνται παρελθόν: διακόπτεται η συγκεκριμένη κοινωνική παροχή! Γυαλιά οράσεως θα χορηγούνται πλέον μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όπως χαμηλής όρασης γυαλιά)!!!

Ήδη, η αρμόδια Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Ελλάδος πληροφορήθηκε την πρόθεση της κυβέρνησης και το Προεδρείο της, ασκεί πιέσεις ώστε να αποτρέψει το γεγονός. Θεωρείται όμως αδύνατον κάτι τέτοιο, διότι η απόφαση είναι ειλημμένη και προκαθορισμένη από το γενικό πλάνο της τρόικας, που είναι η εξόντωση των περισσότερων κοινωνικών ομάδων. Ως γνωστόν, τα γυαλιά οράσεως είναι απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, χρησιμοποιούν τα γυαλιά οράσεως ως αναγκαίο βοήθημα στη ζωή τους.

Μέχρι σήμερα, το ταμείο τούς χορηγούσε γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής κάθε 2-3 χρόνια. Με την ενοποίηση των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, τον περασμένο Νοέμβριο ο ασφαλιστικός Οργανισμός πήρε αιφνίδια απόφαση να χορηγεί γυαλιά οράσεως κάθε 4 χρόνια!!! Για να εκδηλωθεί τώρα η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να διακόψει και αυτή την κάθε 4 έτη, ελάχιστη κοινωνική παροχή.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΥΛΟΒΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΠΤΙΚΩΝ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ): «Καταργείται η έννοια του κοινωνικού κράτους»
 
MYLOVAS-visionΟ Κώστας Μυλόβας, Πρόεδρος της ΠΕΟΟ (Πανελλήνια Ένωση Οπτικών-Οπτομετρών) μιλώντας στην «Ε.Ω.», είπε: «Οι έννοιες της ασφαλιστικής παροχής και υγείας, επιβάλλουν να χορηγούνται στους ασφαλισμένους γυαλιά οράσεως κάθε 2 χρόνια. Ο ασθενής θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια φορά στα δύο χρόνια να επισκεφτεί τον γιατρό του για να ελέγξει τα μάτια του. Ειδικά τα μικρά παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό κάθε εξάμηνο. 

Το να έρχεται ο ΕΟΠΥΥ και να χορηγεί γυαλιά κάθε 4 χρόνια, σημαίνει ότι καταργεί την παροχή υγείας και το κοινωνικό κράτος. Πόσο μάλλον εάν διακόψουν οριστικά κάθε χορήγηση γυαλιών οράσεως. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός από το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργήσουν σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, θα οδηγηθούν σε λουκέτο οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις οπτικών, ενώ θα ανθεί μόνο το παρασιτικό εμπόριο. Γυαλιά οράσεως οι Έλληνες, θα προμηθεύονται από το πανέρι του παράνομου μικροπωλητή, που ως γνωστόν πολλά από τα προϊόντα που διαθέτει είναι καρκινογόνα»!

Το σχέδιο υποδούλωσης της χώρας ολοκληρώνεται λοιπόν και με την διακοπή παροχών υγείας!
Στα παραπάνω να αναφέρουμε και τη γερμανική φαρμακευτική Merck η οποία διέκοψε την προμήθεια των ελληνικών νοσοκομείων με το Erbitux, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Λέτε να είναι τυχαίο ότι γερμανική εταιρεία διέκοψε το φάρμακο για την θεραπεία καρκίνου. Τι δικαιολογία έδωσαν οι Γερμανοί; Ότι τα δημόσια νοσοκομεία σε κάποιες χώρες που έχουν πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους προμηθευτές! Αυτό φέρεται να δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Merck, Matthias Zachert. Τόνισε ωστόσο ότι η μόνη χώρα στην οποία η Merck διέκοψε την προμήθεια φαρμάκων ήταν μόνο η Ελλάδα!

Ο στόχος είναι να πλήξουν την Ελλάδα. Το δηλώνουν και οι ίδιοι!

"Ελεύθερη Ώρα", indobserver.blogspot.gr
 eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου