Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου του κόμματος "Δημιουργία, ξανά!"

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της “Δημιουργία, ξανά”, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Συνέδριο του κόμματος (19-21 Απριλίου), ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Σιάτρας.

Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και τέως Αντιπρόεδρος. Στις εκλογές του Μαϊου 2012 ήταν υποψήφιος στη Β’ περιφέρεια Αθηνών, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου, είχε καταλάβει την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού Σερρών.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας είναι οικονομολόγος. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι” και έχει πλούσια δράση στους τομείς του κοινωνικού και πολιτικού ακτιβισμού.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γιάννης Σιάτρας δήλωσε ότι, “το κόμμα έχει χάσει και χρόνο και έδαφος” και ότι “είναι η ώρα να ανασυνταχθεί, να βάλει στόχους και εργαστεί μεθοδικά για να τους πετύχει”. Ο πρώτος στόχος που θέτει ο κ. Σιάτρας είναι η επίτευξη ποσοστού τουλάχιστον 4% στις Ευρωεκλογές του 2014 και η εκλογή ενός τουλάχιστον Ευρωβουλευτή. Για δε το διάστημα των επομένων δύο ή τριών ετών, ο κ. Σιάτρας αναφέρει ότι “το κόμμα πρέπει να φθάσει στο επίπεδο του 8%, δηλαδή στο επίπεδο στο οποίο θα έπρεπε -υπό κανονικές συνθήκες- να βρίσκεται σήμερα”.

Για την πορεία του κόμματος, ο κ. Σιάτρας ανέφερε ότι “μετά τις εκλογές του Μαϊου, έγιναν πολλά λάθη και το κόμμα δεν πέτυχε αυτά που θα μπορούσε να είχε πετύχει. Ήρθε ο καιρός να διεκδικήσει η “Δημιουργία, ξανά!” τη θέση που πρέπει να κατέχει στην ελληνική πολιτική σκηνή”.

Σημειώνεται ότι, η “Δημιουργία, ξανά!” θα πραγματοποιήσει το Συνέδριό της, με φυσική παρουσία των συνέδρων, από τις 19 έως τις 21 Απριλίου. Όμως, στην πραγματικότητα, το Συνέδριο ξεκινά με ηλεκτρονική μορφή, από τις 8 Μαρτίου. Επί αρκετές εβδομάδες θα γίνεται ένας ευρύτατος διάλογος για τις θέσεις του κόμματος, οι οποίες θα ψηφιστούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του “φυσικού” Συνεδρίου. Με ηλεκτρονική ψηφοφορία -για πρώτη φορά σε ελληνικό πολιτικό κόμμα- θα πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου και των οργάνων του κόμματος και θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος από την Ελλάδα και όλο το κόσμο.

Δείτε την ανακοίνωση υποψηφιότητας
Δείτε το βιογραφικό σημείωμα του κ. Γιάννη Σιάτρα
Δείτε προτάσεις του για τη διάρθρωση του κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου