Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μέλισσες - Γιατί πρέπει να τις προσέχουμε και να τις σεβόμαστε

kalliergo.gr - Μέλισσα σε άνθος λεμονιάςΤι θα έκανες σε αυτόν που θα σου έκοβε τα δέντρα, ρώτησε η δημοσιογράφος τον καλλιεργητή;
Θα τον σκότωνα... απάντησε ο αγρότης χωρίς να το πολυσκεπτεί. Το κόψιμο των δέντρων θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για εμένα...
Καταλαβαίνεις τώρα τι έκανες στα μελίσσια του και πως αισθάνεται ο μελισσοκόμος επειδή ράντισες όταν δεν έπρεπε και του σκότωσες τις μέλισσες, του είπε η δημοσιογράφος.
Καταλαβαίνω... απάντησε ψιθυριστά ο αγρότης με σκυμμένο το κεφάλι...

Μέλισσα γονιμοποίησηΗ μέλισσα ΔΕΝ είναι ένα ακόμη ενοχλητικό έντομο!


Φίλε αναγνώστη, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω και προστάτευσε τις μέλισσες όσο και όπου μπορείς.
Η μέλισσα είναι ένα έντομο που θα πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, να το σεβόμαστε και να το βοηθάμε όσο μπορούμε.
Χάρη στη μέλισσα, γίνεται η επικονίαση, η γονιμοποίηση των λουλουδιών και άρα η παραγωγή των καρπών που τρώμε. Χωρίς τη μέλισσα, δε θα είχαμε έναν φυσικό και “αυτόματο” τρόπο ώστε να γίνεται η γονιμοποίηση των ανθών και η μετατροπή τους στο γέννημα, τον καρπό.
Αφορμή γι΄αυτό το άρθρο είναι ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΤ3 στις 11 Μαρτίου 2011, με τίτλο: BEES EXTINCTION, SOLVING THE MYSTERY. Παραγωγός ήταν η “Mona-Lisa - France 5” και σκηνοθέτης η Natacha Calestremé (http://www.monalisa-prod.com/vi/catalogue.php?id=75)
Οι μέλισσες είναι κυρίως χρήσιμες γιατί καθώς συλλέγουν τη γύρη από τα λουλούδια τα γονιμοποιούν. Τα γονιμοποιημένα λουλούδα, μετατρέπονται στους καρπούς (λαχανικά, φρούτα) που τρώμε.
Δευτερευόντως, οι μέλισσες παράγουν μέλι από τη γύρη και το νέκταρ που συλλέγουν.
 

Μέλισσα μέλιΠροστατέψετε τις μέλισσες


Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.
Σώστε τις μέλισσες.
Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.

Σώστε τις μέλισσες

Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν.
Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη. Σώστε τις μέλισσες!

Μη σκοτώνετε τις μέλισσες άθελά σας

Δε ξέρω πόσο πιο δυνατά να το πω... Σεβαστείτε και προστατέψετε τις μέλισσες.
Μην τις σκοτώνετε άθελά σας! Μην ψεκάζετε με χημικά εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα όταν τα φυτά σας είναι ανθισμένα.

kalliergo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου