Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 48 ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΛΗΣΤΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ

theoxaris«Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας», δήλωνε ο Χάρης Θεοχάρης, το πρωί της Τετάρτης,υποστηρίζοντας ότι λιγότεροι από 500.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
Όπως συνηθίζει έλεγε ψέμματα. Ο κόσμος που δεν είχε να πληρώσει-γιατί δεν είχε να πληρώσει κι όχι γιατί βαριόταν-τον έγραψε εκεί που έπρεπε. Αναγκάστηκε τελικά να ενδώσει. Και να δόσει παράταση 48 ωρών. Όπως κάνουν στους μελλοθάνατους. Θα τον συναντήσει όμως ο κόσμος και θα του φερθεί καταλλήλως…
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών “είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.
Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014″.
Έκτακτες συναλλαγές Πέμπτη και Παρασκευή
Ειδικότερα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014, δίνει με εγκύκλιό του ο ΓΓ Εσόδων Χ.Θεοχάρης.
Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:
α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια εγκύκλιο, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θεοχάρη να σου…φιλήσουμε το χέρι που έδωσες 2 μέρες προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας;

http://www.makeleio.gr/?p=43914
http://www.makeleio.gr/?p=43865

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου