Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Ο Γκρούεφσκι ετοιμάζει για σημαία, τον Ήλιο της Βεργίνας;»

«Την ημέρα της επετείου της ίδρυσης του κόμματος VMRO, ορισμένα μέλη του κόμματος με επικεφαλής τους βουλευτές Ιλία Ντιμόφσκι  και Αντόνιο Μιλόσοσκι, φωτογραφήθηκαν με τη σημαία που έχει τον Ήλιο της Βεργίνας έχοντας γραμμένο το συμβολικό όνομα «Σολούνσκα Γκλάβα» [επικεφαλής Θεσσαλονίκης ή με το κεφάλι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη]. 


Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την εκστρατεία του το εθνικιστικό VMRO και δεν θα καταπλήξει κανέναν, εάν μια ημέρα επιστρέψει η χώρα στη σημαία με έμβλημα τον Ήλιο της Βεργίνας», γράφει η αλβανική των Σκοπίων ‘Λάιμ’.

Συνεχίζει το δημοσίευμα:

Αξιωματούχοι του VMRO-DPMNE, προβαίνουν συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις με τον Ήλιο της Βεργίνας ως σημαία τους. Μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, ολοένα και συχνότερα βλέπουμε αυτήν την σημαία. Με αυτήν την σημαία και αλυτρωτικά στοιχεία ξεκίνησε το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, την  άλλαξε όμως το 1993, με τη σημαία που έχει σήμερα το κράτος των Σκοπίων.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι μόνο οι Αλβανοί μπορούν να πάρουν από το χέρι του VMRO την απόλυτη εξουσία γιατί αν μία ημέρα επιστρέψει πάλι στη χώρα,  η σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, θα κλείσει για πάντα η πόρτα στην Ευρώπη για την πΓΔΜ και τις συνέπειες που θα προκύψουν θα τις υποστούν οι Αλβανοί που ζουν στη χώρα αυτήν.

Ο αναλυτής Ismet Ramadani, πιστεύει ότι αν συνεχισθούν οι σημερινές τάσεις δεν θα του έκανε καμία έκπληξη να επιστρέψει η χώρα, στη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.
«Θα το κάνουν αυτό, στο VMRO,  γιατί έχουν το αίσθημα της απόλυτης εξουσίας ή της υπερηφάνειας ως «Μακεδόνες» αλλά και λόγω πείσματος. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα με πολλές συνέπειες και οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτήν την ορμή του συντηρητικού και εθνικιστικού VMRO είναι οι Αλβανοί».

Απεναντίας ο αναλυτής Nasser Zyberi, δεν πιστεύει ότι αυτή η σημαία θα επιστρέψει ως σημαία του κράτους.

«Το VMRO δεν έχει πλειοψηφία, για αλλαγή της σημαίας απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων», επεσήμανε  ο αναλυτής στην ‘Λάιμ’.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου