Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

"Δεν παραγράφηκαν τα εγκλήματα του Γ.Παπακωνσταντίνου" - Κάθεται στο εδώλιο;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Δεν παραγράφηκαν τα αδικήματα του Γ.Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο και ζητά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.
 
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία στην ουσία προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 
 
Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος έρινε ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νοθεύσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης καθώς δεν θεωρεί ότι η σύνοδος της Βουλής που προήλθε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ήταν κανονική.
 
Βέβαια αν γίνει δεκτή η πρότασή του από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, τότε υπάρχει μία τελευταία προθεσμία να ασκηθεί δίωξη και κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
 
Το κακό είναι ότι ο Αντώνης |Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι είχε υποσχθεί εξεταστική επιτροπή για να διακριβωθεί η απάτη που οδήγησε στο Μνημόνιο και στο "δέσιμο" της χώρας, εν τούτοις, δεν έχει προχωρήσει σε σύστασή της μέχρι τώρα, με κίνδυνο να διαλυθεί η Βουλή και να παραγραφούν τα αδικήματα του Γ.παπανδρέου.
 
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι εν όψει του ότι η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012 (δηλαδή της ΙΔ περιόδου) ουδόλως λειτούργησε και επομένως αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμοδιότητά της. Δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του τέως υπουργού Οικονομικών να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια της Βουλής να ασκήσει εναντίον του την ποινική δίωξη. 
 
Σε άλλο σημείο της εξασέλιδης εισήγησής του, ο κ. Κανελλόπουλος αιτιολογώντας την μη ύπαρξη παραγραφής υποστηρίζει ότι η Βουλή της μιας ημέρας διήρκεσε τόσο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ήταν «φυσικώς» και «λογικώς αδύνατον να συνέλθει σε δύο τακτικές συνόδους κάθε μία από τις οποίες δεν μπορούσε να ήταν συντομότερη από πέντε μήνες». Ετσι, η σύντομη αποσβεστική προθεσμία εκτείνεται μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης περιοδου (δηλαδή της σημερινής Βουλής).
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου