Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η Αλβανία είπε ‘όχι’ στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, στο έδαφός της

Μετά από διαμαρτυρίες στους δρόμους των Τιράνων χιλιάδων Αλβανών πολιτών  κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στο αλβανικό έδαφος, στις πέντε το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης είπε ότι τα χημικά όπλα της Συρίας δεν θα γίνουν δεκτά στην Αλβανία.


Συγκεκριμένα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα αρνήθηκε να κάνει δεκτή την πρόταση «του στρατηγικού εταίρου και συμμάχου της Αλβανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικανών».

Ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι  δεν θα μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε απόφαση που θα μπορούσε να επηρεάσει ή να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.

Απευθυνόμενος προς τους διαδηλωτές, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, τόνισε ότι η διαμαρτυρία των νέων ανθρώπων είναι μια υγιής διαμαρτυρία που εισακούγεται από την κυβέρνηση. Αναφερόμενος στις αντιαμερικανικές εκδηλώσεις και συνθήματα που ακούστηκαν στις διαδηλώσεις είπε χαρακτηριστικά:

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Χωρίς αυτές δεν θα υπήρχαν δύο αλβανικά κράτη σήμερα στην Ευρώπη. Απομακρυνθείτε από αυτούς που βλακωδώς προωθούν τον αντι-αμερικανισμό, από εκείνους που προωθούν με θράσος τη συκοφαντία».

ΗΠΑ: Σεβόμαστε την απόφαση του Ράμα

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα αντέδρασε λίγα μόλις λεπτά μετά τις δηλώσεις του Έντι Ράμα για την άρνηση της αλβανικής κυβέρνησης να δεχθεί τα χημικά όπλα, δηλώνοντας ότι σέβεται την απόφαση της κυβέρνησης των Τιράνων.
Στην ανακοίνωσή της προσθέτει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους συμμάχους και τους εταίρους της για την εξάλειψη των χημικών όπλων, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη Συρία.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου