Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Θα δημιουργηθούν έξι πλωτά λιμάνια στη λίμνη Πολυφύτου

limniΤην προέγκριση της σύμβασης του έργου που αφορά τη δημιουργία λιμναίων υποδομών Πολυφύτου ανακοίνωσε, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.
Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν έξι πλωτά λιμάνια στα Σέρβια, το Βελβεντό, τα Κρανίδια, το Σπάρτο, τα Ίμερα και το Ρύμνιο. Θα είναι, άλλωστε, πλωτά δεδομένου ότι η λίμνη δεν έχει σταθερή στάθμη υδάτων καθώς η τελευταία εξαρτάται από την παραγωγή ενέργειας από τη ΔΕΗ και την κάλυψη των αναγκών άρδευσης και υδροδότησης.
Με τη δημιουργία των υποδομών θα μπορούν να ξεκινήσουν βόλτες και περιηγήσεις με καραβάκια από περιοχή σε περιοχή, αλλά και από και προς την πλωτή εξέδρα του Ρυμνίου που θα είναι προσεγγίσιμη μόνο με σκάφος καθώς σε αυτήν θα υπάρχει η δυνατότητα παρατήρησης του οικοπεριβάλλοντος της λίμνης.
«Από τη λίμνη, ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση και σε άλλα σημεία τουριστικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το αρχαιολογικό μουσείο Αιανής, τα κάστρα των Σερβίων, τα λαογραφικά και ιστορικά μουσεία στο Βελβεντό και τα Σέρβια, και οι υποδομές του Ναυτικού Ομίλου στη λίμνη» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος
Δακής.
Μετά τη δημιουργία των λιμναίων υποδομών, η Εταιρεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης θα κληθεί να αναλάβει το έργο διαχείρισής τους, είτε μόνη της είτε με διαγωνισμό εκμίσθωσης του έργου αυτού σε ιδιώτες και απώτερο στόχο την τουριστική αξιοποίηση και προσέλκυση τουριστών.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις, άλλωστε, αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει εκτός από λιμναίες υποδομές, την τουριστική αξιοποίηση του πρώην οικισμού της ΔΕΗ στην περιοχή των Ιμέρων, την κατασκευή περιμετρικού δρόμου της λίμνης, αναπλάσεις στην παραλίμνια περιοχή με φυτεύσεις πρασίνου, ανάδειξη κάποιων περιοχών με πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου