Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται πρόστιμο 400 ευρώ για ΚΤΕΟ

ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ
Πρόστιμο ύψους 400 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα τους ή τις μοτοσικλέτες τους από έλεγχο ΚΤΕΟ ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει διασταυρώσεις στοιχείων και από 1ης Ιανουαρίου 2014 θα αρχίσει να αποστέλλει τα σημειώματα σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων και 750.000 μοτοσικλετών.
Δεν φτάνουν στους ιδιοκτήτες τα τέλη κυκλοφορίας, ο φόρος πολυτελείας και η ασφάλεια που πρέπει υποχρεωτικά να πληρώνει ακόμη και αν το όχημα είναι σε ακινησία, αλλιώς απειλείται με πρόστιμο 500 ευρώ, τώρα έρχεται και το «χαράτσι» του ΚΤΕΟ. Η κυβέρνηση εκτιμά πως από το ΚΤΕΟ έχει απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κόπτεται και για την ασφάλεια των οδηγών.
Σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών προτείνεται η επιβολή προστίμου ύψους 400 ευρώ, όσο είναι και αυτό της Τροχαίας, που θα αποσταλεί σε κάθε ιδιοκτήτη οχήματος που δεν το έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ). Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης σπεύσει εντός 10 ημερών για την τακτοποίηση θα καταβάλλει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου