Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Οι πολίτες της Κοζάνης ζητούν την αξιοποίηση των βαγονιών του ΟΣΕ

Την μη απομάκρυνση των βαγονιών που βρίσκονται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κοζάνης, ζητά από τον ΟΣΕ,  η ομάδα δράσης «Φαντάσου την Πόλη», με σκοπό την αξιοποίηση τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Το μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης κ. Αντιγόνη Μητούλη με επιστολή της στα «Σ.Ν» κάνει έκκληση προς τον ΟΣΕ να αποδεκτή την πρόταση της ομάδας και γράφει:

«Με αφορμή τις εκδηλώσεις του “Φαντάσου την Πόλη: Κοζάνη 2013” θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία στους χώρους του ΟΣΕ.
Η διοργάνωσή μας ανέδειξε μία σειρά θέσεων και αντιθέσεων της πόλης και ο πιο κολακευτικός ίσως χώρος αντίστιξης ήταν ο Σιδηροδρομικός Σταθμός. Γνωρίζοντας πως σε λίγες μέρες προγραμματίζεται η μεταφορά των βαγονιών θα θέλαμε να κάνουμε μια έκκληση για την παραμονή τους στον χώρο. Θεωρούμε ότι τα βαγόνια και οι πλατφόρμες τους μπορούν να αξιοποιηθούν σαν ένας τόπος συνύπαρξης και συνάθροισης κοινού με πολλαπλές εφαρμογές (χώρος υπαίθριας έκθεσης, χώρος πολιτιστικών δρώμενων όπως εργαστήρια, καφέ, κ.τ.λ.) και η σημειολογία τους στον χώρο είναι σημαντική σαν ένα κομμάτι μνήμης και αναφοράς στην καθεαυτή χρήση του χώρου ως σιδηροδρομικού σταθμού.
Η πόλη της Κοζάνης διατηρεί ελάχιστα γοητευτικά σημεία και δίχως άλλο η ατμόσφαιρα που αποπνέει ο Σταθμός σημειώνει ευχάριστες μνήμες για τους πολίτες αλλά και μια δημιουργική δυναμική για το μέλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε όλες αυτές τις μέρες, επιδιορθώνοντας μία από τις αποθήκες. Θα θέλαμε να λάβετε υπ’ όψιν αυτό το αίτημα και να μας δώσετε τον χρόνο για μια γενικότερη συζήτηση γύρω από το πώς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε στην διατήρηση και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου.»   

http://sidirodromikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου