Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Η κυβέρνηση <<Ευάγγελου Σαμαρά>> πασχίζει να ξεπεράσει ακόμη και τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ σε δουλικότητα, ανατρέποντας καταστάσεις που εθεωρούντο σταθερές, στην εξωτερική μας πολιτική. Βομβαρδίζει την κοινή γνώμη με ανούσιες λεπτομέρειες για τη δράση μελών της Χ.Α. αφήνει στο σκοτάδι τους Έλληνες για τον προϋπολογισμό 2014 την προετοιμασία για νέο μνημόνιο και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου ενδοτικότητα στην εξωτερική μας πολιτική.

- Κανένα κέρδος από το τελευταίο ταξίδι στις ΗΠΑ. Παρά το <<ξεπουλάμε όσο-όσο>> κανείς Αμερικανοέλληνας δεν επενδύει. Οι Αμερικανοί επενδυτές προτιμούν τα δώρα των μετοχών των Ελληνικών τραπεζών, που με δανεικά ανακεφαλαιοποίησε ο φτωχός λαός μας.
- Παρά τις διεθνής παρεμβάσεις και τις Ελληνικές προσδοκίες στο περιβόητο ‘’πακέτο εκδημοκρατισμού’’ που ανακοίνωσε ο κ Ερντογάν, δεν περιέλαβε το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
- Δεκάδες Ελληνικές νησίδες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση από μεσιτικά γραφεία με κροίσους αγοραστές. Όταν πρότεινε ο κ Κων. Μητσοτάκης μακροχρόνια ενοικίαση βραχονησίδων ήταν << προδότης, εφιάλτης και δοσίλογος>>.
- Η ασυνεννοησία Υπ. Πολιτισμού & ΥΠ.ΕΞ. για τη χρήση της νήσου Στρογγύλης (δίπλα στο Καστελλόριζο) ως αρχαιολογικού χώρου, μπορεί και να συνεπάγεται παρερμηνείες και συνέπειες για την Ελληνική ΑΟΖ.
- Ο ΥΠ.ΕΞ κ Βενιζέλος αποκαλεί τον Hashim Thas πρωθυπουργό & Υπ. Εξ. του Κοσσυφοπέδιου, όταν η Ελλάδα επισήμως μέχρι σήμερα το αναγνωρίζει ως τμήμα της Σερβίας.
- Μετά από 18 χρόνια σταθερής πολιτικής για την ονομασία των Σκοπίων με διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και τη στιγμή που ο κ Γκρουέφσκι στριμωγμένος κάνει απέλπιδα προσπάθεια να πείσει με ομιλία του τα Ηνωμένα Έθνη ο κ Βενιζέλος συζητά απ’ ευθείας με τον ομόλογό του των Σκοπίων κ Ποπόσκι για το όνομα.
- Αβραμόπουλος & Βενιζέλος παραγνωρίζοντας την πατροπαράδοτη φιλία μας με τους Άραβες ζήτησαν ο μεν πρώτος την παραίτηση του κ Άσαντ ο δε κ Βενιζέλος τάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ της επαπειλούμενης στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία. Για τα κατά συρροή εγκλήματα σε βάρος των ορθοδόξων τσιμουδιά. Όπως δυστυχώς σιωπά και το Φανάρι και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε αντίθεση με τον Πάπα. Έχουν άδικο οι Ελληνορθόδοξοι να λένε: ‘’ που είσαι Χριστόδουλε’’;
- Γυρίσαμε την πλάτη στα όσα υπέστη η Ελληνική κοινότητα στην Πρεμετή από την Αλβανική βαρβαρότητα, ενώ έχουμε χρέος και καθήκον βάσει των διεθνών συνθηκών να τους προστατεύουμε.
- Ο κ Βενιζέλος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με το κ Νταβούτογλου, στα πλαίσια της πρόσφατης Γεν Συν. Του ΟΗΕ δέχθηκε την ανταλλαγή εκπροσώπων μεταξύ του νόμιμου εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας και της <<Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου>>, πρόταση των Τούρκων που απέκρουε πάγια η Ελληνική πλευρά. Μάλιστα αποφασίσθηκε οι συναντήσεις να γίνουν μέσα στον Οκτώβριο και έγιναν γνωστά και τα ονόματα(Ανδρέας Μαυρογιάννης & Οσμάν Ερτούγ) των διαπραγματευτών. Αφεριμ εφέντη ……
- Με τα σημερινά δεδομένα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ (από κοινού με τα μεγάλα συμφέροντα) έχουν όφελος από μια πολύπλευρη συνεργασία. Τη πατροπαράδοτη φιλία μας με τη ‘’Ραμάλα’’ δεν είναι ανάγκη να μας τη θυμίζουν οι Ισραηλινοί προτείνοντάς μας ως διαμεσολαβητές. Τα συμπεράσματα του ταξιδίου Σαμαρά στο Ισραήλ δεν έγιναν ακόμα γνωστά. Αξιοπερίεργη όμως θεωρείται η απουσία από την πολυμελή υπουργική αποστολή του Υπ. Εθν. Αμ. κ Αβραμόπουλου …….. Αυτή είναι η πολυδιάστατη και περήφανη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και των άλλων ΝΑΙΝΑΙκων. Ο ραγιαδισμός στην κορύφωσή του!
Δεν θ’ ακολουθήσουμε τον κ Σαμαρά στην <<κατηφόρα>> του προς Συγγρού. Παραμένουμε Ρηγίλλης ……
Υ.Γ. Πήραμε από ΗΠΑ <<δωρεάν>> 80 με 100 παρωχημένα και τεράστια άρματα Abrams, σχεδιασμένα για αχανείς ερήμους και όχι για τη μορφολογία του Ελληνικού εδάφους. Στο παρελθόν αρνήθηκε το ΓΕΣ την παραχώρηση (400 από Ιράκ) γιατί μόνον η μεταφορά τους είχε κόστος 90 εκ €. Βάλτε επισκευή, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, (με κλειστή τη ΕΒΟ που θα γίνουν Ισραήλ ή Τουρκία); εκπαίδευση προσωπικού και νέο στοκ σε ανταλλακτικά-πυρομαχικά, για ποια δωρεά μας λένε; Η κ Μέρκελ πίστευε ότι θα έχει εσαεί το μονοπώλιο των Leopard (χωρίς την απαιτούμενη προμήθεια πυρομαχικών 120 ΜΜ – πλην μικρών ποσοτήτων που εξασφάλισε πιεστικά ο κ Μάριος Φραγκούλης ως Υπουργός)και εμπόδισε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στην προμήθεια Ρώσικων αρμάτων με ανταποδοτικά ωφέλει. Λογάριαζε χωρίς τον Αβραμόπουλο ……… Τα 10 πολύ-μεταχειρισμένα Chinook (με τα ίδια κρυφά κόστη) είναι η απάντηση στην αγορά σύγχρονων ευρωπαϊκών ΝΗ-90. Έπονται τώρα το φθινόπωρο οι επισκέψεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ του Υπ. Εθνικής Αμύνης και του αρχηγού ΓΕΣ των ΗΠΑ για καρποφόρα παζάρια πώλησης όπλων στην πλούσια Ελλάδα, με κλειστή την πολεμική μας βιομηχανία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου