Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η Κάθριν Άστον ζήτησε από Σαμαρά και Γκρούεφσκι να επιλύσουν τη διαφορά του ονόματος

Η ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Catherine Ashton,  κάλεσε τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων, να διευθετήσουν τη διαφωνία του ονόματος.


Η ‘έκκληση’ έγινε  κατά την ομιλία της στο ίδρυμα «Woodrow Wilson» στην Ουάσιγκτον, όπου παρομοίασε  τη διαφωνία με αυτήν  των πρωθυπουργών της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου που κατέληξαν σε συμφωνία σε πολλά ανοιχτά διμερή ζητήματα, δίνοντας ώθηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Είμαι πάντα έτοιμη να βοηθήσω, αλλά η λύση εξαρτάται από τα δύο μέρη, εάν δηλαδή, είναι διατεθειμένα να προβούν σε  συμβιβασμούς που είναι απαιτητοί για να καθίσουν  στο ίδιο τραπέζι και να έχουν μεγαλύτερους στόχους πέρα από τα δεδομένα ( σημ. μεταφραστή: ή πάνω από αυτούς), όπως στην περίπτωση της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου», είπε η Βαρόνη Άστον,  όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρος της Σλαβικής Διασποράς των Σκοπίων, Μέτο Κολόσκι, τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η διαμάχη για το όνομα.

Η Ashton δήλωσε ότι η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στη διαφορά, η οποία εξαρτάται από το εάν (τα Σκόπια)  επιθυμούν να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου