Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν φόρο ακινήτου

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Ιδιαίτερη ανησυχία για την αδυναμία τους να πληρώσουν τους φόρους για τα ακίνητα έχουν οι Ελληνες. Απαντώντας σε σχετική έρευνα της εταιρείας MARC, οι τέσσερις στους δέκα εκτιμούν πως δεν θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν αυτές τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το 25,1% έδωσε αρνητική απάντηση στη σχετική ερώτηση, ενώ το 20,3% αποκρίθηκε «μάλλον όχι».
 
Ανησυχία όμως εκφράζει και ένας σημαντικός αριθμός από τους ερωτηθέντες για το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Το 10,1% πιστεύει ότι δεν θα καταφέρει να καταβάλει κανονικά τις δόσεις, ενώ επιπλέον το 27,4% απάντησε «μάλλον όχι» στην ίδια ερώτηση. «Ναι» είπε το 29,8% και «μάλλον ναι» το 32,7%.
 
Αλλωστε, ήδη το 12,3% των ερωτηθέντων έχει καθυστερημένες οφειλές σχετικά με το στεγαστικό, ενώ το 19,9% τις καταβάλει συχνά με καθυστέρηση. Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί το ότι το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να νοικιάζει σπίτι ενώ μόλις ένα 32,3% εκτιμά ότι συμφέρει να έχει ιδιόκτητο σπίτι.
 
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία των τιμών των ακινήτων το 65,9% εκτιμά ότι θα μειωθούν περισσότερο στη διάρκεια των επομένων 2-3 ετών, το 19,6% θα σταθεροποιηθούν και το 5,8% θα αυξηθούν. Στην αντίστοιχη έρευνα το 2006 το 71,1% εκτιμούσε ότι οι τιμές θα αυξηθούν.
 
Το 65,5% εκτιμά ότι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα ακίνητα και η ουσιαστική ελάφρυνση της φορολογίας που βαραίνει τους ιδιοκτήτες θα τόνωνε την αγορά και μόλις το 6,4% η περαιτέρω μείωση των σημερινών τιμών και της αξίας των ακινήτων θα τόνωνε την αγορά.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 σε δείγμα 800 νοικοκυρών στο Λεκανοπέδιο Αττικής
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου